Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Ekonomi 21 Ekim 2014 - 11:08 Yorum: 0

"Meyve deposu" ilçeye alternatif ürün: ''Kudret narı''

Türkiye'deki çok sayıda meyvenin yetiştiği yer olması nedeniyle "Meyve deposu" olarak da anılan Silifke ilçesinde, üreticiler alternatif ürün olarak 'kudret narı'nı tercih etmeye başladı

'Meyve deposu' ilçeye alternatif ürün: ''Kudret narı''

MERSİN (AA) - HÜSEYİN HASKAN - Sağlık açısından birçok faydası bulunduğu belirtilen kudret narı, her türlü meyvenin yetiştirilmesi dolayısıyla, "Meyve deposu" olarak anılan Silifke ilçesinde yeni ürün arayışına giren çiftçiler tarafından alternatif olarak değerlendirilmeye başlandı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Abdullah Süngü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Silifke'nin, Türkiye'nin önemli tarım potansiyeline sahip ilçelerinden biri olduğunu vurgulayarak, toprak yapısı ve ikliminin uygunluğu sayesinde birçok ürünün burada yetiştirilebildiğini anlattı.

Çok sayıda meyvenin ilk hasat edildiği yer olan Silifke'de bazı üreticilerin farklı ürün arayışlarına da girdiğini aktaran Süngü, ilçede bu kapsamda yapılan kudret narı üretimi denemelerinden başarılı sonuç alındığını ifade etti.

Süngü, vatandaşların evlerinin önünde veya bahçe kenarlarında yetiştirdiği kudret narının alternatif ürün olarak değerlendirilebileceğini kaydederek, bu ürünün yetiştirme şekli ve üretim alanının genişletilmesi amacıyla üreticileri bilgilendirdiklerini belirtti.

Çok su istemeyen bu ürünün yetiştirilmesinin çok kolay olduğunu, vurgulayan Süngü, "Tıbbi bitki olarak bilinen bu meyvenin üretimini artırmak istiyoruz" dedi.

Başta ülser ve gastrit tedavisinde kullanılan kudret narının birçok hastalığa iyi geldiğinin bilindiğini ifade eden Süngü, bu meyvenin taze olarak tüketilmesinin yanında konservesinin de yapıldığını söyledi.

Süngü, alternatif olarak öne çıkan bu meyvenin üreticilere yeni bir kazanç kaynağı olabileceğini belirterek, şöyle devam etti:

"Kudret narı genellikle Doğu Afrika, Hindistan ve Güney Amerika taraflarında yetiştiriliyordu. Ülkemizde 1-2 yıldır küçük çapta yetiştirilmeye başlanan bu ürünün Silifke gibi meyve deposu bir ilçede geniş alanlarda üretilmesini istiyoruz. Bu nedenle üreticilere kudret narının yetiştirilmesi ve bakımının nasıl yapılması gerektiğini anlatıyoruz. Amacımız meyve yönünden zengin olan ilçeye yeni bir ürün daha kazandırmak."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber