Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Ekonomi 20 Eylül 2014 - 14:28 Yorum: 0

Meyve sebze mamulleri sektörünün gözü Rusya pazarında

UMSMİB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Güçlü: "Rusya'daki pazar payımızı artırmayı hedefliyoruz"

Meyve sebze mamulleri sektörünün gözü Rusya pazarında

BURSA (AA) - Uludağ Meyve Sebze Mamulleri İhracatçıları Birliğinin (UMSMİB), sektörün Rusya pazarındaki pazar payını artırmayı hedeflediği bildirildi.  

UMSMİB temsilcileri, Rusya'nın başkenti Moskova'da 15-18 Eylül'de düzenlenen "Uluslararası Gıda ve İçecek Fuarı"na katıldı. 

Birlik Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Özkan Kamiloğlu, fuarı değerlendirdiği yazılı açıklamasında, Türk ürünlerinin Rusya pazarındaki bilinirliği ve ihracat potansiyelini artırmak için etkinliğe katıldıklarını belirtti.

Kamiloğlu, Rusya pazarının Türk ihracatçılar için çok önemli bir konumda olduğunu belirterek, şunları kaydetti: 

"Rusya'da sokağa kadar yayılan büyük bir değişim ve beraberinde ekonomik iyileşme gözlemledik. Bu hazır gıda tüketimini bir anlamda da mamul ürünleri tüketimini artıracak bir gelişme olarak da yorumlanabilir. Ayrıca uluslararası ticaret kuralları özellikle de bankacılık uygulamaları yerine oturmuş gibi gözüküyor."

Rusya ile ticaretin süreç içinde rayına oturacağını ifade eden Kamiloğlu, bu ülkeyle ekonomik ilişkilerin de gelişeceğini bildirdi.

Birliğin diğer Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Haydar Güçlü ise meyve sebze mamulleri sektörünün, gelecek dönemde Rusya'daki pazar payını artıracağına inandıklarını aktardı.

Güçlü, "UMSMİB olarak, markalarımızın imajlarını uluslararası pazarlarda belli bir seviyeye getirdik. Bunun için tanıtım ve pazarlama faaliyetlerine ağırlık veriyoruz. Bu bağlamda Rusya pazarının bizler için önemli olduğunu düşünüyor ve buradaki pazar payımızı artırmayı hedefliyoruz" değerlendirmesinde bulundu. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber