Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 27 Mart 2015 - 13:08 Yorum: 0

Mezarlarını taşımak için başvurdular

Denizli'nin Acıpayam'da inşaatı devam eden Sami Soydan Sandalcık Barajı'nın su toplama havzasında kalacak Suçatı, Yolçatı, Sandalcık ve Karaismailler mahallelerinde kamulaştırma çalışmaları devam ederken köy mezarlarının da taşınması gündeme geldi- Mahall

Mezarlarını taşımak için başvurdular

DENİZLİ (AA) - MUSTAFA DERMENCİOĞLU - Denizli'nin Acıpayam ilçesinde inşaatı devam eden barajın suları altında kalacak mahallelerde kamulaştırma sürerken, köylüler yakınlarının kabirlerinin taşınması için muhtarlığa başvuruyor.

Acıpayam'da yapımı devam eden Sami Soydan Sandalcık Barajı'nın su toplama havzasına yönelik de kamulaştırma çalışmaları sürdürülüyor. Barajın su toplama havzasında kalan Suçatı, Yolçatı, Sandalcık ve Karaismailler mahallelerinin bazı arazi ve evlerin kamulaştırmalarının yanında su altında kalacak orman alanlarında da çalışmalar başlatılarak ağaçlar kesiliyor.

- "4 mezarlığa kamulaştırma kararı"

Bu çalışmalar sürdürülürken Acıpayam Mal Müdürlüğü'nden mahalle muhtarlarına gönderilen yazıda, baraj gölü sahasında kalacağından 4 mezarlıkla ilgili "kamulaştırılma" kararının alındığı bildirildi. Yazıda, yakınlarının mezarlarının su havzası dışına nakledilmesini isteyenlerin 30 gün içerisinde başvuru yapması istendi.

Köyleri su toplama havzasında kalacak mahalle sakinleri, topraklarından ayrılmanın üzüntüsünü yaşarken yeni gelen tebligat üzerine yakınlarının mezarlarının taşınması için muhtarlıklara başvurmaya başladı. 

- Muhtar Yatkın: "Başvuruları alıyoruz"

Suçatı Mahalle Muhtarı Erol Yatkın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, baraj gölü sahasında kalacak mahallelerinde geçen yıl başlanan kamulaştırma çalışmalarının ardından, geçen ay da mezarlıklarının kamulaştırılması yönünde yazı aldıklarını belirtti. Gönderilen yazıda 4 mezarlığın kamulaştırılacağının bildirildiğini kaydeden Yatkın, yakınlarının mezarının su altında kalmasını istemeyen mahalle sakinlerinin taleplerini 30 Mart'a kadar kendilerine iletmeleri gerektiğini, mahalle sakinlerinden bu yöndeki talepleri almaya başladıklarını ifade etti.

Mahalle azası Eser Balaban ise mezarlığın daha önce baraj gölü seviyesinin üzerinde kalacağı düşüncesinin hakim olduğunu belirterek, "Yapılan baraj haritasına göre 680 rakımın altı su altında kalıyor ve kamulaştırılıyor. Mezarların su altında kalacağını sanmıyorduk. Ama EPDK yazısına göre mezarların da kamulaştırılması isteniyor. Bu şartlar altında yapılacak başka bir şey yok, vatandaşlardan yakınlarının mezarlarının taşınması konusunda başvuruları alıyoruz" dedi.

- "Eski kabirlerin durumu ne olacak bilmiyoruz"

Köyün tarihinin çok eskilere dayandığını bildiren Balaban, "Kabristanda Cezayirli bir subayın mezarı var, burada şehit olmuş. Bu mezarın çok eski olduğu biliniyor. Bu ve benzeri eski kabirlerin taşınma durumu ne olacak tam bilmiyoruz" diye konuştu.

Yakınlarının mezarlarının taşınması için başvuranlardan İsmail Öncel ve Duran Eskin de, oluşan durum nedeniyle yakınlarına ait kabirlerin taşınması talebiyle muhtarlığa başvuruda bulunduklarını söyledi. 

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber