Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Siyaset 19 Kasım 2014 - 08:47 Yorum: 0

Mezarlıklar CHP’li belediyelere, kupon araziler iktidara

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, "30 Mart yerel seçimlerinin ardından tüzel kişiliği sona eren il özel idareleri ve mahalli idarelere ait malların paylaşılması sırasında borçların çoğunluklu olarak CHP’li belediyelere aktarıldı."

Mezarlıklar CHP’li belediyelere, kupon araziler iktidara

Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba’nın yaptığı araştırma, 30 Mart yerel seçimlerinin ardından tüzel kişiliği sona eren il özel idareleri ve mahalli idarelere ait malların paylaşılması sırasında borçların çoğunluklu olarak CHP’li belediyelere aktarıldığını, mal ve arsa paylaşımı sırasında da CHP’li büyükşehir belediyelerine orantısız bir paylaşım yapıldığını ortaya koydu. Paylaşım sırasında İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne hiçbir araç ve taşınmaz devredilmezken, Hatay Büyükşehir Belediyesi’ne ise 26,3 milyon TL tutarında borç devredildi. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’ne ise paylaşımdaki araç ve teçhizatın sadece yüzde 14,78′i ile 53,2 milyon TL tutarında borç devredildi.

İçişleri Bakanı Efkan Ala, CHP’li Ağbaba’nın soru önergesine verdiği yanıtta, “Tüzel kişiliği sona eren mahalli idareler ile mahalli idare birliklerinin devir, tasfiye ve paylaştırmaya ilişkin işlemleri, adı geçen kanun hükümleri çerçevesinde kurulan ve üyeleri söz konusu kanun çerçevesinde devir, tasfiye ve paylaştırma komisyonlarının kararları doğrultusunda gerçekleştirilmiştir” dedi. Ağbaba’nın yaptığı araştırma, CHP’li 6 büyükşehir belediyesine yapılan devir işleminden çok düşük pay çıktığını ortaya koydu. Ağbaba’nın verdiği bilgilere göre Hatay Büyükşehir Belediyesi’ne 26,3 milyon TL borç, 2,2 milyon TL alacak devredildi. Yine Hatay Büyükşehir Belediyesi’ne 4 otomobil, 118 iş makinası, 3 ambulans ve 1 kamyonetin de aralarında bulunduğu 286 adet araç ve 895 adet taşınmaz devredildi.

En büyük borç Eskişehir’e

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’ne ise 53,1 milyon TL borç, 7,9 milyon TL alacak devredildi. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’ne 1 otomobil, 4 minibüs, 3 pikap, 102 iş makinesi olmak üzere toplam bin 97 araç devredildi. Tasfiye komisyonlarının devrettiği araç ve teçhizatların sadece yüzde 14,78′i CHP’li büyükşehir belediyesine devredildi.

Tamamı hurda

Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne ise tamamı hurda 28 otomobil ve tamamı hurda 8 kamyonet teslim edildi. Aydın’daki tasfiye komisyonunun devrettiği arsaların sadece yüzde 1,6′sı büyükşehir belediyesine devredildi.

6 bin 628 araçtan bir tanesi bile verilmedi

İzmir’deki tasfiye komisyonunun paylaştırdığı 6 bin 627 araç ve teçhizattan ise CHP’li İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ise bir adet araç bile düşmedi. Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne ise 2 milyon TL borcun yanı sıra 12,4 milyon TL alacak devredildi. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne ise 22,1 milyon TL borç ve 25,6 milyon TL alacak devredildi.

Mezarlıklar CHP’li belediyelere, kupon araziler iktidara

Konuya ilişkin  değerlendirmelerde bulunan Ağbaba, “Büyükşehir belediyelerine mal devredilirken ayrımcılık yapıldı. Mezarlıkları bize veriyorlar, kupon arazi dedikleri yerleri kendileri alıyor. Ankara’da, İstanbul’da, Denizli’de, Kahramanmaraş’ta farklı uygulamalar oldu, CHP’li belediyelerde farklı uygulamalar var. Özel idarenin araç gereci bize verilmedi, Eskişehir’e sadece hurda bir binek arabası verildi. Halkın mallarını merkezi hükümet gaspetti” ifadesini kullandı.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber