Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 01 Eylül 2016 - 17:18 Yorum: 0

Mezitli Belediyesi, İtalyan Kültür Günü düzenledi

Mersin'in merkez ilçe Mezitli Belediyesi, İtalya Kültürü'nü tanıtmak amacıyla "İtalyan Kültür Günü" düzenledi.

Mezitli Belediyesi, İtalyan Kültür Günü düzenledi

Mersin'in merkez ilçe Mezitli Belediyesi, İtalya Kültürü'nü tanıtmak amacıyla "İtalyan Kültür Günü" düzenledi. Gün boyu süren etkinlikler Mersin'de yaşayan İtalyanlarla Mersinlileri bir araya getirdi.

Down Kafe'de gerçekleştirilen etkinliğe, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Mersin Latin İtalyan Katolik Kilisesi Papazı Hanri Leylek, Yumuktepe Kazı Başkanı Prof. Dr. Isabella Caneva, Elauisse Sebaste Kazı Başkanı Prof. Dr. Annalisa Polosa, Mersin Opera ve Bale Konser Şefi Lorenzo Coladonato, AB Eğitim, Kültür ve İnsan Hakları Çalışmalar Derneği Başkanı Emel Sevgi Öngör'ün yanı sıra çok sayıda konuk katıldı. Etkinliklerde müziği, yermeği, sosyal yaşamlarıyla İtalyan kültürü tanıtıldı. Mersin Devlet Opera ve Balesi'nin İtalyan operasında örnekler verdiği etkinliklerde, İtalya ve Türkiye'nin ortak yürüttüğü AB projeleri, karşılıklı eğitim programları ve iş bağlantıları hakkında da bilgiler verildi. Mezitli Uluslararası Etkinlik Grubu'nun kurucusu ve Etkinlik Koordinatörü Tillie Kluthe tarafından yapılan etkinliklerde pizza ve dondurma ikramlarında bulunuldu.

Etkinlikte konuşan Başkan Tarhan, memleketi neresi olursa olsun Mezitli'nin herkesin kendi kültürel değerlerini yaşayabildiği bir barış kenti olduğunu söyledi. Tarhan, "Mezitli'nin tarihi çok eski yıllara dayanıyor. Geçtiğimiz günlerde İtalya'da yaşanan büyük deprem gibi ilçemizde de bir deprem yaşanmış. Geçekleşen bu olay sonucunda Mezitli'deki tarihi değerlerin büyük bir bölümü yok olmuş. İtalya ile Türkiye'nin yakın bir bağı bulunuyor. Kültürel ve fiziksel olarak birçok ortak noktamız bulunuyor. Tabi ki bunu geliştirmek gerekiyor" dedi.

Belediye olarak bu tür etkinliklere öncülük eden herkese destek olduklarını vurgulayan Tarhan, "Belediyemizin evrensel anlamda önemli çalışmaları var. Mezitli'yi dünyaya tanıtıyoruz. Bu etkinlik sayesinde İtalya'nın kültürel zenginliklerini daha iyi tanıdık. Mezitli'nin adını da İtalyan dostlarımıza duyurmak istiyoruz. İlerlediğimiz bu yolda bunu başardığımıza inanıyorum" diye konuştu.

Mezitli Belediyesi, İtalyan Kültür Günü düzenledi

Mezitli Belediyesi, İtalyan Kültür Günü düzenledi

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber