Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 25 Mart 2017 - 15:44 Yorum: 0

Mezitli’de jakaranda koruluğu 33’e yükseldi

Mersin'in merkez ilçe Mezitli Belediyesi, ilçedeki jakaranda koruluğu sayısını 33'e yükseltti.

Mezitli’de jakaranda koruluğu 33’e yükseldi

Mersin'in merkez ilçe Mezitli Belediyesi, ilçedeki jakaranda koruluğu sayısını 33'e yükseltti. Mezitli Belediyesi İlkokulu ve Ortaokulu ile Özel Mersin Doğa Okulları öğrencileri, belediyenin tahsis ettiği iki ayrı alana jakaranda fidanları dikti.

Mezitli Belediyesi, kentin hem rengini hem de ekolojik yapısını değiştiren jakaranda koruluklarını, Mezitli'nin her yanında donatılmaya devam ediyor. Belediye, 32'inci ve 33'üncü jakaranda koruluğunu faaliyete geçirdi. 32'inci jakaranda koruluğu, eski Mezitli Mahallesinde açılırken, 33'üncü koruluk ise Mezitli Belediyesi İlkokulu tarafından Merkez Mahallesi'nde açıldı. Mezitli Belediyesi tarafından gerçekleştirilen iki farklı açılışa öğrenciler büyük ilgi gösterdi. Şenlik havasında geçen etkinlikte, öğrenciler kendilerine ait fidanları toprakla buluştururken, fidanların üzerine isimlerini de yazdılar.

Etkinliklere katılan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, öğrencilerle sohbet ederek, onların sevinçlerine ortak oldu. Jakaranda koruluğunda fidanların ücretlerini öğrenci velilerinin karşıladığını belirten Tarhan, "Herkesin bir dikili ağacı olsun istiyorum. Öğrenciler, dikmiş oldukları jakaranda ağaçlarına gelip bakacaklar, ağaçlar büyüyüp, mor çiçekler açtıklarında bugünlerini anacaklar. 32'inci ve 33'üncü koruluğumuzun hayırlı olmasını diliyor, tüm sivil toplum kuruluşlarını Jakaranda Koruluğu projemize destek olmaya davet ediyorum" dedi.

Mezitli’de jakaranda koruluğu 33’e yükseldi

Mezitli’de jakaranda koruluğu 33’e yükseldi

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber