Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 19 Eylül 2014 - 14:28 Yorum: 0

Mezitli'de kaldırımlar yeniden düzenleniyor

MERSİN (AA) - Mezitli Belediyesi görme engelli vatandaşlar için kaldırımları düzenliyor.Belediye Başkanı Neşet Tarhan, yaptığı açıklamada, kaldırımların görme engelli vatandaşlar...

Mezitli'de kaldırımlar yeniden düzenleniyor

MERSİN (AA) - Mezitli Belediyesi görme engelli vatandaşlar için kaldırımları düzenliyor.

Belediye Başkanı Neşet Tarhan, yaptığı açıklamada, kaldırımların görme engelli vatandaşlar için yeniden düzenlendiğini bildirdi.

2005 yılında yürürlüğe konan Engelli Kanunu'na göre, 7 yıl içerisinde tüm mimari yapıların, engelli vatandaşların durumlarının göz önüne alınarak yapılması ya da yeniden düzenlenmesinin ön görüldüğünü anımsatan Tarhan, şunları kaydetti:

"Bu kanun çerçevesinde kaldırımların ilgili bölümleri yerlerinden sökülerek bu alanlar sarı kabartma şeritlerle döşendi. Halkımızın güven ve huzur içinde yaşam sürebilmeleri için gerekli hizmeti sağlamak bizim için esastır. Görme engelli vatandaşların ilçemizde rahatlıkla yürüyebilmelerinin sağlanması için bu tür hizmetlere ayrıca önem veriyoruz. Engelli vatandaşlarımızın gitmek istedikleri yerlere yürüyerek rahatlıkla ulaşabilmelerini sağlamak içinde gerekli çalışmaları hızlandırıyoruz. Bizler de bu konuda engelli vatandaşlarımızla aynı hassasiyeti paylaşıyoruz."

Tarhan, taban takip sistemini içeren uygulamayla görme engelli vatandaşların, kaldırımdaki uluşımlarını kolaylaştırmayı amaçladıklarını sözlerine ekledi.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber