Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 12 Ekim 2016 - 13:48 Yorum: 0

MHP Ankara İl Başkanı Çetinkaya: "Başkent’e sahip çıkalım"

MHP Ankara İl Başkanı Fatih Çetinkaya, Ankara'nın başkent oluşunun 93'üncü yıl dönümü mesajında, "Avrupa başkenti" sloganlarının boşta kalmaması...

MHP Ankara İl Başkanı Çetinkaya: 'Başkent’e sahip çıkalım'

MHP Ankara İl Başkanı Fatih Çetinkaya, Ankara'nın başkent oluşunun 93'üncü yıl dönümü mesajında, "Avrupa başkenti" sloganlarının boşta kalmaması gerektiğine dikkat çekerek, başkente sahip çıkılması çağrısında bulundu.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ankara İl Başkanı Fatih Çetinkaya, Ankara'nın başkent oluşunun, Milli Mücadele yıllarında üstlendiği ana karargah olma görevinden başarıyla çıkışının bir ödülü olduğunu bildirdi. Çetinkaya, "Avrupa başkenti Ankara" sloganlarının boşlukta kalmaması çağrısında bulunarak, "Ankara'mızın adına, varlığına, geçmişine, ekonomisine, sanayisine sahip çıkılmalı. Sorunlar içinde yaşayan bir başkent olmaktan hızla kurtarılmalıdır. Ankara'nın geleceğine sahip çıkılmalıdır" dedi.

Fatih Çetinkaya, Ankara'nın başkent oluşunun 93'üncü yıl dönümü dolayısıyla yayınladığı mesajda şunları söyledi:

"27 Aralık 1919'da Atatürk'ün Ankara'ya gelişi ile kaderi değişen kentimiz, çorak bir bozkırdan başkente dönüştürülmüştür. Şüphesiz Milli Mücadele'ye karargahlık görevini başarıyla yapan Ankara'mız, 13 Ekim 1923'te yani bundan tam 93 yıl önce hak ettiği ödülü taçlandırarak başkentimiz olmuştur. O tarihten sonra hızla gelişen ve boş bir bozkır olma özelliğinden hızla uzaklaşan Ankara, gelişen Türkiye ile birlikte bugünlere gelmiştir. Ancak, ne yazık ki günümüzde Türkiye'nin iktidarında söz sahibi olanlar, Milli Mücadelenin üssü olan Ankara'ya şaşı baktıkları için sorunlar içinden çıkılmaz boyutlara çıkmıştır. Ekonomik, sosyal ve endüstriyel olarak içi boşaltılan, önemli yatırımlardan ve hizmetlerden mahrum kalan Ankara'mız, asla bunu hak etmemektedir. Ebedi başkentimiz Ankara'mız ve aziz hemşehrilerimiz hizmetlerin en güzeline layıktır. Bu yıl dönümü vesilesiyle bir bozkırdan başkent oluşturan ecdadı minnet ve rahmetle yad ediyor, Ankara'mızın başkent oluşunun yıl dönümünü kutluyorum."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber