Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
08:11 Bakan Yerlikaya: “İnterpol’ün kırmızı ve sarı bültenle aradığı Kazakistan u...08:05 İstanbul’da düzenlenen "MAHZEN-27" operasyonuyla hakkında İnterpol’ün kırmı...04:14 Motosiklet sürücüsü yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı03:11 ABD yönetimi İran’ın İsrail saldırısı hakkında kendilerine önceden bilgi ve...02:54 Babasının gözleri önünde tüfekle kendisini vurdu02:37 Şırnak’ta kontrolden çıkan otomobil dereye uçtu: 4 ölü, 1 yaralı02:33 Trump’a yönelik tarihi “sus payı” davası jüri seçimi ile başladı01:33 Burdur’da virajı alamayan motosikletli dereye uçarak yaralandı00:43 Çanakkale Valiliğinden orman yangınlarına karşı uyarı00:08 Orhan Çıkırıkçı: “Fatih Hocamız çok kolay bir pozisyonda atılması biraz tuh...23:55 İran: "İsrail’e saniyeler içinde karşılık veririz"23:47 Kağıthane’de geniş çaplı asayiş denetimi gerçekleştirildi23:46 Okan Buruk: “Tek hedefimiz Galatasaray’ı şampiyon yapmak”23:44 Maltepe’de polis denetimlerinde uyuşturucu madde ele geçirildi23:40 Gürcistan’da "Yabancı Etkinin Şeffaflığı" yasa tasarısı protestoları devam...23:36 Samsun’da yolcu otobüsü minibüsle çarpıştı: 1 ölü23:35 Artvin’de su kanalına düşen adam hayatını kaybetti23:27 Yunanistan’ın geri ittiği can salı battı23:06 Arazide kalp krizi geçiren emekli güvenlik korucusu hayatını kaybetti23:01 Bolu Belediye Başkanı Özcan: “Afrika’dan gelen öğrencilerin otobüs biletler...
Yerel 22 Kasım 2016 - 16:18 Yorum: 0

MHP Ankara İl Başkanı Fatih Çetinkaya: “Uyuşturucu terördür”

Milliyetçi Hareket Partisi Ankara İl Başkanı Fatih Çetinkaya, uyuşturucunun bireysel bir alışkanlık gibi görünse de koskoca bir toplumu zehirlemek için...

MHP Ankara İl Başkanı Fatih Çetinkaya: “Uyuşturucu terördür”

Milliyetçi Hareket Partisi Ankara İl Başkanı Fatih Çetinkaya, uyuşturucunun bireysel bir alışkanlık gibi görünse de koskoca bir toplumu zehirlemek için kullanılan kitlesel bir araç olduğunu söyledi. Çetinkaya, "Terör toplumları birden öldürür, uyuşturucu önce süründürür sonra öldürür" dedi.

Kullanım grafiğine ve dağılım trafiğine bakıldığında uyuşturucunun teröre hizmet ettiğinin apaçık göründüğüne dikkat çeken ve uyuşturucunun gençler arasında giderek büyük bir tehlikeye dönüştüğünü ifade eden Çetinkaya, "Uyuşturucu, en az silahlı terör örgütleri kadar tehlikelidir. Terör toplumları birden öldürür, uyuşturucu önce süründürür sonra öldürür. Sıkılan her kurşunun arkasında uyuşturucudan sağlanan finans olduğu asla unutulmamalıdır" diye konuştu.

Çetinkaya, bir kentin gelişmesinin sadece AVM ve yol yapmakla olamayacağını söyleyerek, yerel yöneticilerin yönettikleri kentin gençliğini zararlı alışkanlıklardan korumak için gerekli önlemleri almaları gerektiğine vurgu yaptı.

MHP Ankara İl Başkanı Fatih Çetinkaya, daha sonra şunları söyledi:

"Türk Psikologlar Derneği, 2002 çalışmasında uyuşturucu kullanım oranını binde 3 olarak açıklarken, bu rakam 2011'de TUBİM istatistiklerinde yüzde 3 olarak yer aldı. Bu yüzde 900'lük artış dikkat çekicidir. Git gide başta Ankara olmak üzere tüm ülkemizde kanayan bir yara haline gelen uyuşturucu kullanımı sorununu bir baba olarak, bir evlat olarak, bir siyasi parti il başkanı olarak ve bir Türk milliyetçisi olarak görmezden gelemezdik. Bu kapsamda 16 Kasım itibariyle bir haftalık süreci "Uyuşturucu ve Madde Bağımlılığı ile Mücadelede Bilgilendirme" etkinliğimize ayırdık. "Düşmeme İzin Verme Anne" adlı etkinlikle uyuşturucu konusunda kadınlarımızı bilgilendirdik. Belediye Meclisi üyelerimizle düzenlediğimiz toplantıda, konuklarımız uyuşturucu ve hukuku süreçle ilgili bilgiler verdi. Şüphesiz bu bilgileri meclis üyelerimiz de mahallerinde vatandaşlara aktaracaklardır. Ayrıca merkez ilçelerimizde uyarıcı broşürler ve açtığımız sergilerle de Ankaralı hemşehrilerimizle beraber olduk."

Konuşmasına devam eden Çetinkaya sözlerini şöyle sürdürdü:

"Dünyada uyuşturucudan beslenen şer niyetli egemen güçlere sesleniyorum. Sesimizin yettiği her yere seslenip, elimizin yettiği her yere uzanıp bir tane bile gencimizi uyuşturucu baronlarına kurban vermeyeceğiz. Kim ne yaparsa yapsın, Türk gençliğinin asil kanını uyuşturamayacaksınız."

MHP Ankara İl Başkanlığının düzenlediği sempozyumun konuşmacılarından AMATEM Sorumlusu Dr. İsmail Volkan Şahiner, uyuşturucuda dünyada ve Türkiye'de gelinen son durumla ilgili olarak bilgiler verdi. Dr. Şahiner, eroin kullanımında Türkiye'de önemli artışlar yaşanmasının endişe verici olduğunu bildirdi. Şahiner, "Ne yazık ki ülkemiz eroin ticareti trafiğinde de önde gelen ülkeler arasında bulunuyor." dedi.

Futbol dünyamızın önemli ismi, Beşiktaş'ın efsane kaptanlarından Samet Aybaba ise konuşmasında yerel yönetimlere gençlere hizmet çağrısında bulundu. Anne babaların çocuklarıyla yakından ilgilenmelerini, kötü alışkanlıklardan kurtarmak adına spora yönlendirmeleri çağrısında bulunan Aybaba şunları kaydetti:

"Geçmişte belediye başkanlarımız insana yatırımda daha cömertti. Şimdi tamamen ranta dönük hizmetler dikkat çekiyor. Ranta dönük yüksek gökdelenlere yönelen yerel yönetimler yanlış yapıyor. Bu durum da özelikle çocuklarımıza ve gençlerimizi olumsuz yönde etkiliyor."

Sempozyumun son bölümünde uyuşturucu ile mücadele konusunda bilgilendirici bir tiyatro gösterimi gerçekleştirildi. Yazar Emin Özbey'in eserinden sahneye konulan "Düşmeme İzin Verme - Kontrol Sende" adlı oyunu Abdullah Şahin Nokta Tiyatrosu oyuncuları sahneledi. Oyun, izleyenler tarafından büyük bir ilgiyle karşılandı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber