Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 09 Mart 2015 - 11:43 Yorum: 0

MHP Bozüyük İlçe Teşkilatından "Kadınlar günü" etkinliği

BİLECİK (AA) - MHP Bozüyük İlçe Kadın Kolları tarafından "Kadınlar günü" programı düzenlendi.Kadın Kolları Başkanı Pervin Tepe, bir restoranda partililerin katıldığı etkinlikte, kadının...

MHP Bozüyük İlçe Teşkilatından 'Kadınlar günü' etkinliği

BİLECİK (AA) - MHP Bozüyük İlçe Kadın Kolları tarafından "Kadınlar günü" programı düzenlendi.

Kadın Kolları Başkanı Pervin Tepe, bir restoranda partililerin katıldığı etkinlikte, kadının elinin değdiği her yerde güzellik, göz nurunun düştüğü ve emeğinin geçtiği her noktada da bir derinlik bulunduğunu ifade ederek, kadınların sosyal ve ekonomik hayatın içinde eşit, onurlu ve saygın bir yeri olması gerektiğini ve bunun artmasında da herkese büyük görevler düştüğünü söyledi.

Evinde anne, iş yerinde çalışan, toplumda saygın bir fert olan kadınların ülkenin toplumsal birliği ve dirliği için hayati rolleri olduğu vurgulayan Tepe, şöyle konuştu:

"Kadınlara yönelik insanlık dışı saldırıların, şiddet uygulamalarının, taciz ve tecavüz vakalarının endişe verici bir şekilde arttığı görülmektedir. Sokak ortasında arkası arkasına katledilen, töre ve geleneklerin gerisine gizlenen caniler tarafından gencecik yaşta hunharca kıyılan kadınların, genç kızların dramları millet olarak yüreğimizi sızlatmaktadır. Unutmamak gerekir ki, demokrasinin uygulanmasını ve gelişmesini engelleyen etkenler ile kadın haklarının ihlal edilmesine yol açan hususlar bir ve aynıdır. Şüphesiz gelişmiş ve medeni bir toplumun en başta gelen özellikleri arasında kadınlara yönelik baskının, şiddetin, hakaretin, dışlanmışlığın ve eşitsizliğin ortadan kalkması yer almaktadır. Son yıllarda biz kadınların muhatap olduğu ve bizleri son derece kaygılandıran insanlık dışı muamelelerin tamamen yok edilmesi için başta siyasi sorumluluk sahipleri olmak üzere herkes üzerine düşeni eksiksiz yerine getirmelidir. Kadın haklarının evrensel, bölünmez, vazgeçilmez, ayrılmaz bir bütün olduğunu kabul eden vizyon genişliğinin yanı sıra, kadına saygının ve manevi olarak yükümlülüklerin bilincine ulaşmış ve gereğini yerine getiren sorumluluk kültürüyle de önümüzdeki sorunların aşılacağı kuşkusuzdur."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber