Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Siyaset 24 Eylül 2018 - 14:43 Yorum: 0

MHP ceza indirimi teklifini TBMM’ye sundu (2)

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Feti Yıldız, "Alaaddin Çakıcı, Kürşat Yılmaz ya da benzer arkadaşlar için...

MHP ceza indirimi teklifini TBMM’ye sundu (2)

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Feti Yıldız, "Alaaddin Çakıcı, Kürşat Yılmaz ya da benzer arkadaşlar için kanun çıkmaz. Kanun kişiye karşı çıkmaz. Kanun kapsamındaysa yararlanabilirler" dedi.

MHP ceza indirimi teklifini Türkiye Büyük Millet Meclisine sundu. Daha sonra MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta ve Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, MHP Grup Yönetim Salonu'nda basın toplantısı düzenledi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, şöyle konuştu:

"Cezaevlerindeki tutuklu ve hükümlüler yetersizlik sebebiyle uyumaktadır. Mahkûmlara sağlanan barınma olanakları, hacmine ve asgari alana sahip değildir. Devlet, özgürlüğü elinden alimmiş kişilerin özellikle uyuma yerleri, gerekli hava sağlığından sorumludur. Bugün itibariyle ülkemizde bulunan 449 cezaevinin kapasitesi 211 bin 274'tür. Cezaevlerimizde 194 bin 404 hükümlü, 59 bin 131 tutuklu olmak üzere, toplam 253 bin 535 kişi bulunmaktadır. Fiziki yetersizlikler, sosyal barışı tehdit edebilecek nitelikte olup provokasyonlara açık haldedir. Yasama organının, ceza hukuku ile tamamlayıcısı olan infaz hukuku alanında bazı fillerin suç olarak tanımlanması veya suç olmaktan çıkarılması cezaların yerine koşullarının belirlenmesi konularında kamu yararını gözeterek düzenlemeler yapma takdir ve yetkisi bulunmaktadır. Ancak kullanılan bu yetkinin, Anayasa, evrensel hukuk kuralları ve ülkemizin taraf olduğu sözleşmeler ile uyumlu olması esastır."

Yıldız, "Af konusunda uzlaşı sağlanabileceğini düşünüyor musunuz" sorusuna, "Suçların hepsi devlete karşı işlenir. Bu genel bir yanlıştır. Ceza davalarında davacı kamu hukukudur. Onun altında mağdur, suçtan zarar gören, davaya katılanlardır. Bundan dolayı ceza davalarında özellikle ağır suçlarda kişileri affetmemiz sonuç doğurmaz, kamu davası devam eder. Toplumda büyük bir beklenti vardır. Af konusunda, ceza indirimi konusunda laf olsun diye bir şey söylenmez. Söylenen şeyler benim gözümde vicdansızlıktır" ifadelerini kullandı.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, Rahşan affı gibi olup olmayacağına ilişkin soruya, "4616 sayılı yasa, toplumda bilinen adıyla Rahşan affı elbette istismar edilmiş, Anayasa Mahkemesi çeşitli maddelerini iptal etmiş, daha sonra Mecliste yeni düzenlemelerle genişletilmiş. Rahşan affında erteleme, af, indirim birbirinin içine girmiştir. O düzenleme hukuki hatalarla doludur. Teklifimizin genişlemesi söz konusu olmaz" şeklinde konuştu.

Yıldız, Türkiye en çok uyuşturucu suçu olduğunu kaydederek, "Türkiye'de şu anda en çok tutuklu ve hükümlü uyuşturucu suçundandır. Bunların sayısı 50 bin 386'dır.Uyuşturucu madde satmak veya ticareti yapmak. 50 bin tutuklu ve hükümlü içinde bir tane uyuşturucu baronu yok. Bu çocuklar uyuşturucu baronları tarafından suça sürüklenmiş, üstünde 3-5 gram uyuşturucu bulunmuş, genellikle Doğu ve Güneydoğulu çocuklardır. Bu çocuklar tahrik edilebilecek, her türlü suçu işleyebilecek yapıya sahiplerdir" diye konuştu.

Yıldız, tekliflerinin genel veya özel af olmadığını belirterek, düzenlemenin ceza indirimi olduğunu ifade etti. Yıldız, Alaaddin Çakıcı ile ilgili soruya, "Alaaddin Çakıcı, Kürşat Yılmaz ya da benzer arkadaşlar için kanun çıkmaz. Kanun kişiye karşı çıkmaz. Kanun kapsamındaysa yararlanabilirler" dedi.

Tosuncuk diye bilinen Mehmet Aydın'ın durumuna ilişkin olarak Yıldız, "Bu vatandaşın yargılama sonucunda alacağı ceza eylem sayısı çarpı yedi yıldır. Tosuncuk indirimden faydalansa bile ömrü boyunca cezaevinde kalır" ifadelerini kullandı.

Yıldız, düzenlemenin af olmadığını belirterek, indirim olduğunu ifade etti.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber