Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Siyaset 24 Mayıs 2016 - 18:48 Yorum: 0

MHP Genel Başkan Adayı Özdağ, Yargıtay’ın Karanını Değerlendirdi

MHP Gaziantep Milletvekili ve MHP Genel Başkan adayı Prof. Dr. Ümit Özdağ, Yargıtay'ın MHP'nin olağanüstü kongreye gitmesi kararını onamasının Türkiye'de...

MHP Genel Başkan Adayı Özdağ, Yargıtay’ın Karanını Değerlendirdi

MHP Gaziantep Milletvekili ve MHP Genel Başkan adayı Prof. Dr. Ümit Özdağ, Yargıtay'ın MHP'nin olağanüstü kongreye gitmesi kararını onamasının Türkiye'de hukukun var olduğuna dair inancı güçlendirdiğini belirtti.

Yargıtay'ın MHP'nin olağanüstü kongreye gitmesi kararını onaması üzerine Erzurum'da gazetecilere açıklamada bulunan MHP Genel Başkan adayı Prof. Dr. Ümit Özdağ, "Yargıtay yaşanmakta olan kurultay süreciyle ilgili karar biraz önce açıkladı. Böylece MHP kurultay delegelerinin büyük bir bölümünün verdiği imzalar doğrultusunda tüzük değişikliği yaparak, yeni genel başkanı seçmek üzere önemli bir adım atmış oldu. Bu karar Türkiye'de bütün siyasi baskılara rağmen yargının en az bir bölümünün nasıl hukuk devleti inancını yaşattığının çok önemli bir göstergesi oldu. Biz yakından bu süreci izledik ve endişeli olarak izledik. Çünkü değişik siyasi makam ve mevkilerin bu süreci etkilemek için nasıl yargı üzerinde değişik yöntemlerle baskılar uyguladıklarını gözlemledik. Sonuç konusunda bir kez daha iç rahatlığıyla Ankara'da hakimler var diyebiliyoruz. Çünkü bu hakimler siyasi baskılara direnen güçlerin olduğunu göstererek sadece MHP'de kongre gerçekleştirilmesinin önünü açmadılar, Türkiye'de hukukun var olduğuna dair inancı güçlendirdiler. Türkiye Cumhuriyeti devletinin bir yurttaşı olarak kendilerine teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Özdağ, MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın'ın Devlet Bahçeli'nin 26 Haziran veya 10 Temmuz'da yapılmak üzere kongre kararı aldığını açıklamasıyla ilgili de, "Böyle bir kararda şimdi açıklandı. Bundan dolayı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye teşekkür ediyoruz. Kurultayın önünü açtığı için" dedi.

YARGITAY ONADI, MHP KONGREYE GİDİYOR

Yargıtay 18. Hukuk Dairesi, MHP'de olağanüstü tüzük kongresi kararı veren Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi'nin kararını oy birliğiyle onadı. Çağrı heyeti daha önce yaptığı toplantılarda Haziran ayının ilk Pazar günü toplanabileceği değerlendirmesini yapmıştı. Bu kararın ardından MHP'den şu açıklama yapıldı:

"MHP yargı kararlarına saygılıdır. Bu karar sonrasında tüzüğümüzün 63. maddesinin verdiği yetkiye dayanarak Sayın Genel Başkanımız, 26 Haziran ya da 30 Temmuz da olağanüstü seçimli kurultaya götürme kararı almıştır. Ankara Arena'da salon kiralanmıştır."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber