Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Siyaset 25 Ocak 2015 - 20:13 Yorum: 0

MHP Genel Başkan Yardımcısı Ayhan:

"MHP olarak siyasi, sosyal ve ekonomik anlamda Türkiye'de bir uzlaşmanın gerekli olduğunu söylüyoruz"

MHP Genel Başkan Yardımcısı Ayhan:

KIRŞEHİR (AA) - MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan, "MHP olarak siyasi, sosyal ve ekonomik anlamda Türkiye'de bir uzlaşmanın gerekli olduğunu söylüyoruz" dedi.

Ayhan, Kültür Müdürlüğünün konferans salonunda düzenlenen MHP İl Başkanlığı Olağan Kongresi'nde, Türkiye'nin yol ayrımında olduğunu belirterek, "Türkiye ya Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran irade ve o iradenin altında imzası olan Türk milliyetçilerinin gösterdiği istikamette devam edecek ya da Türkiye, bugünkü gibi gittiği takdirde sıkıntılara gark olacak, istikbalde sıkıntılara girecek. Ülkenin birliği ve bütünlüğü sıkıntıdadır" diye konuştu.

Hükümet yetkililerinin Avrupa'ya terörü teline gittiğini ifade eden Ayhan, şunları söyledi:

"Bunun övünülecek, gurur duyulacak bir hali var mıdır? Ülkenin geleceği bugün 30 bin kişinin katili, onun lideri olduğu örgütle müzakere edilir hale gelmiş. Türkiye bugün siyasi, sosyal ve ekonomik anlamda sıkıntılara gark olmuş vaziyette. İç siyasette uzlaşmaz, anlaşmaz, kendi dediğinden başkasını dinlemez iktidar var. Dış siyasette problemler artıyor, gidiyor. Bu hükümetin, 'sıfır sorun' dediği dış politikada ülkenin problemli olmadığı komşu ülke kalmamış vaziyette."

Ayhan, Türkiye'de siyasi ve sosyal açıdan problemlerin artmaya devam ettiğini savunarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye dünyada yolsuzluk liginde 17 ve 25 Aralık'tan bu tarafa 11 basamak birden atlamış, lider olma pozisyonuna gelmiştir. Ne Mecliste parmakla oylamakla ne de dışarıda izah etmekle olmaz. Bunun mahkemesi görülmedikten sonra aklanması mümkün değildir. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, 'kardeşim 700 bin liralık saat olmaz, bu, tepki oyudur' diyor. Bazıları 'AK Parti, kendi içinde kaosa düşmüş, anlaşamamış' diyor. Bazıları da bu olayı aklamak için vicdanı razı olmayan milletvekillerinin ihanet içinde olduklarını söylüyor. Bu kadar hırsızlığın, arsızlığın, yüzsüzlüğün, terbiyesizliğin olduğu ülkede, ülkenin yönetildiğini ifade etmek mümkün mü? Hayır, değildir."

AK Parti iktidarı döneminde işsizliğin, kadına şiddetin ve ekonomik sorunların arttığını ileri süren Ayhan, "Nereden bakarsanız bakın, problem devam ediyor. MHP olarak siyasi, sosyal ve ekonomik anlamda Türkiye'de bir uzlaşmanın gerekli olduğunu söylüyoruz" dedi.

Ayhan, uzlaşmanın gerekliliğinde iki temel unsur olduğuna işaret ederek, "Biri milliyetçilik diğeri ise demokrasidir. Demokrasi ise işte burada. İl başkanlığı seçimlerinde 'kaç aday varsa gelsin' diyoruz. İktidar partisi kongrelerinde iki aday çıktığı zaman, birine 'çekil' diye bakanlar tarafından ikaz edildiğini televizyonlardan duymuyor musunuz? Vesayet altındaki başbakanın lider olduğu siyasi partide demokrasinin olması mümkün mü? Mümkün değil" diye konuştu.

Konuşmaların ardından, Nuri Araz ve Arif Ekici başkanlığındaki iki listeyle seçime gidildi. Ekici, oy kullanan üyelerin çoğunluğunun desteğini alarak başkan seçildi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber