Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Siyaset 25 Ekim 2014 - 15:33 Yorum: 0

MHP Genel Başkan Yardımcısı Ayhan, Denizli'de

Ayhan: "PYD'ye silah yardımı yapılması ve peşmergelerin ellerindeki silahlarla Türkiye topraklarından geçiş yapılmasına karar verilmesi, AKP politikalarının kesin iflasının ilanıdır"

MHP Genel Başkan Yardımcısı Ayhan, Denizli'de

DENİZLİ (AA) -  MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan, "PYD'ye silah yardımı yapılması ve Peşmergelerin ellerindeki silahlarla Türkiye topraklarından geçiş yapılmasına karar verilmesi, AKP politikalarının kesin iflasının ilanıdır" dedi. 

Ayhan, partisinin Denizli İl Başkanlığında düzenlediği basın toplatısında, Türk dış politika tarihinde görülmemiş bir "U" dönüşü yapıldığını ileri sürdü.

Bu durumun, uluslararası basında karikatürlere dahi konu olduğuna işaret eden Ayhan, şunları söyledi: 

"Müttefiklerinin en stratejik konularda Türkiye’nin hassasiyetlerini hiçe sayan oldu bittileri, PYD'ye silah yardımı yapılması ve peşmergeye koridor açılması emrivakisi ile karşı karşıya bırakılmıştır. Yanardöner siyaseti okyanusun ötesinde ve uluslararası basında alay konusu edilen AKP hükümeti oldubittilere, emrivakilere boyun eğerek dış politikada günü kurtarmaya çabalamaktadır. PYD'ye silah yardımı yapılması ve peşmergelerin ellerindeki silahlarla Türkiye topraklarından geçiş yapılmasına karar verilmesi, AKP politikalarının kesin iflasının ilanıdır."

-"Ekonomideki sanal başarı öyküsü de sona erdi" 

Ayhan, ekonomi politikalarına ilişkin yaptığı değerlendirmede de ekonominin iyi yönetilmediğini, cari açığın ekonominin daralması nedeniyle düştüğünü iddia etti.

Bununla birlikte finansmanın sağlıksız bir yapıda olduğunu, bu durumun, yüksek enflasyon ve ekonomik durgunlukla birleşince Türkiye ekonomisini, "yüksek riskli ekonomiler" kategorisinde en kırılganlar ligine yükselttiğini öne süren Ayhan, şu görüşleri savundu: 

"AKP'nin ekonomideki sanal başarı öyküsü maalesef sona erdi. Bu çerçevede ekonomide nereye baksanız ayrı bir olumsuzluk fışkırıyor. Hükümet, ihracatta sözde cumhuriyet tarihi rekorları açıklıyordu ama ekonomi bakanı geçenlerde gerçekleri itiraf etti; 'fason sanayiyle 2023 hedefleri yakalanamaz' dedi. İlk defa beyanatında doğruya yaklaştı. AKP ekonomisinin, Türk sanayisini ithalat ve sıcak para bağımlısı yaptığını, 2013 hedeflerinin, ekonomide bir niteliksel dönüşüm gerçekleşmeden yakalanamayacağını ifade ediyoruz.  AKP'nin idare ettiği ekonomi, ithalat ve inşaat ekonomisidir." 

Ayhan, ihracat ve ithalat rakamlarının da bunu gösterdiğini savunarak, ihracatın 2003 yılından itibaren rakamsal olarak büyümesine karşın dış ticaret açığının daha fazla büyüdüğüne dikkati çekti. 

- "Etik Araştırma Merkezi" 

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun siyasette görevin kötüye kullanılmasını önlemek amacıyla Etik Araştırma Merkezi kurulmasını önerdiğini hatırlatan Ayhan, bu öneriye destek vererek şunları söyledi: 

"Başbakan, milletvekilleriyle yaptığı toplantıda, olan biteni bizzat kendi cümleleriyle 'adam bir yerden imar geçeceğini öğreniyor, gidip oradan arsa alıyor ve zenginleşiyor. Bu haram kazançtır. Siyasetin Görevini kötüye kullanmasıdır' diyerek itiraf etmiştir. Milletvekilleri ve belediye başkanlarının mal varlıklarını takip etmek için Etik Araştırma Merkezi kurulmasını önermiştir. Tavsiyemiz, söz konusu merkezin bir an önce kurulup, görevine başlamasıdır." 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber