Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Siyaset 18 Aralık 2014 - 15:43 Yorum: 0

MHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin:

"Son yapılan operasyon bir algı operasyonudur"

MHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin:

ÇORUM (AA) - MHP Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin, İstanbul merkezli "paralel yapı" operasyonunun bir algı operasyonu olduğunu savundu.

Çetin, MHP İl Başkanlığını ziyaretinde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin bir yıldır büyük bir karmaşanın içerisinde olduğunu ve kamuoyunun derin bir şüphe içinde bulunduğunu öne sürdü.

Hükümetin 12 yıldır "paralel yapı" ile hareket ettiğini ve ortak kararlar aldığını iddia eden Çetin, şöyle konuştu:

"14 Aralık itibarıyla, 12 yıldır bir arada hareket ettikleri, alınan her kararla birlikte program yaptıkları, kamuoyuna 'paralel yapı' diye takdim ettikleri, kamuoyunda 'hizmet grubu' veya 'cemaat' diye tanımlanan bir suç örgütü veya suçlu ortaya çıkararak yapılan hırsızlık ve yolsuzlukları örtme yolunu seçmişlerdir. Son yapılan operasyon da bir algı operasyonudur. Bizim inancımız, milletimizin beklentisi, ortada bir suç varsa bu suçu oluşturan, bu fiili işleyen kişi veya kişiler varsa, Türk milletini, vatandaşlarımızı, kamuoyunu ikna edecek deliller, bilgiler ve belgelerin ortaya konulması lazım."

Çetin, "Biz hür ve bağımsız bir ülkede yaşıyorsak, anayasamız varsa, toplumdaki kamu düzenini sağlamak için anayasamızı esas alan kanunlarımız varsa, devlet erkanımızın yasama, yürütme, yargı ilkesi varsa, kuvvetler ayrılığı ilkesi geçerliyse, yaşadığımız ülkede keyfi kararlar alınmaması lazım, hukuk dışı uygulamalar yapılmaması lazım. Hukuk dışı uygulamaları yapanlara da yargı organlarımızın müeyyidesini uygulaması lazım" ifadelerini kullandı.

Şefkat Çetin, açıklamasının ardından kongre süreciyle ilgili partililerle basına kapalı toplantı yaptı. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber