Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Siyaset 28 Mart 2017 - 18:43 Yorum: 0

MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan:

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan, "Biz Milliyetçi Hareket Partisi olarak referandumda devlet için...

MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan:

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan, "Biz Milliyetçi Hareket Partisi olarak referandumda devlet için evet, millet için evet, cumhuriyet için evet, Türklük için evet, Türklüğün bekası için evet diyoruz" dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan, Denizli MHP il Başkanı Cafer Birtürk ve Denizli MHP teşkilatıyla beraber Denizli Gazeteciler Cemiyeti Başkanlık seçimlerinin ardından Cemiyet Başkanı seçilen Osman Nuri Boyacı ve ekibine hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Ayhan, daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

MHP'nin var olduğu günden bu yana kendi düşüncelerine aykırı olmamak kaydıyla uzlaşmacı bir tavır sergilediğini belirten Ayhan, "Biz Milliyetçi Hareket Partisi olarak referandumda devlet için evet, millet için evet, cumhuriyet için evet, Türklük için evet, Türklüğün bekası için evet diyoruz" dedi.

Anayasa değişikliğiyle ilgili olarak 15 Temmuz'dan sonra batılı müttefik ülkelerin takındığı tutumu değerlendiren Ayhan, "15 Temmuz olayı oldu. Ülke bir kalkışmayla karşı karşıya kaldı. Bu kalkışmanın sonucunda da ülkenin birliği ve bekası tehlikeye düştü. Ülke resmen işgal edilmeye çalışıldı. Bizim batılı müttefiklerimiz bile bize o dönemden taraflara itidal tavsiye etme yoluna bile gittiler. Bunun anlamı sizi işgal etmeye çalışanlarla oturun anlaşın demektir. MHP'nin bu tür yaklaşımları kabullenmesi mümkün değildir. Dolayısıyla biz bütün bunları dikkate alarak ülkenin geleceğini yönelik düşüncelerimizi de ifade ederek Anayasa değişikliğine "Evet" dedik" dedi.

"Söylemleri ciddiye almıyorum"

Bir basın mensubunun, "Son günlerde MHP yönetimine muhalif Sinan Oğan'ın toplantılarındaki saldırıları nasıl değerlendiriyorsunuz? Ayrıca, Oğan'ın referandumu iptal ettirmek için ülkücü kanı döküleceğine dair iddialarını nasıl değerlendireceksiniz?" sorusu üzerine Ayhan, "Koray Aydın da muhalif isim. Onun için bir şey söylüyor muyum? Diğerlerini kayda değer bulmuyorum. Açıklamalarına cevap bile vermem. Biz, Türkiye'nin onurlu geleceği için "Evet" diyoruz" açıklamasını yaptı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber