Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Siyaset 21 Aralık 2014 - 17:58 Yorum: 0

MHP Genel Başkan Yardımcısı Tanrıkulu:

"Her türlü sosyal sözleşmenin başlangıcının, ahlaki değerlere dayanması gerektiğini söylüyoruz ve düşünüyoruz"

MHP Genel Başkan Yardımcısı Tanrıkulu:

ANTALYA (AA) - MHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kenan Tanrıkulu, her türlü sosyal sözleşmenin başlangıcının ahlaki değerlere dayanması gerektiğini söyledi.  

Tanrıkulu, Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Toplantı Salonu'nda partisince düzenlenen "17-25 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvetle Mücadele Haftası" etkinliğinde yaptığı konuşmada, ülkenin zor süreçten geçtiğini öne sürdü.

 İstanbul merkezli "paralel yapı" operasyonunun nedenlerinden birinin, "17-25 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvetle Mücadele Haftası"nın unutturulmasına yönelik olduğunu iddia eden Tanrıkulu, "Korkunun ecele faydası yok. Bu iktidarın da sonu yaklaşmakta. Bu uygulamaların birçok sebebi, oy kaybının getirdiği çırpınışlar" dedi. 

Ekonomik özgürlüğünü kaybeden bir milletin, politik özgürlüğünü de kaybedeceğini vurgulayan Tanrıkulu, ekonomide illüzyonla halkın gözünün boyanmaya çalışıldığını savundu.      

Tanrıkulu, ülkede her bebeğin 5 bin 220 dolar borçlu doğduğunu ileri sürerek, iktidarı işsizliği azaltmak için de bir formül ortaya koymamakla suçladı. 

"17-25 Aralık'ta patlak veren olaylara boyutları itibarıyla baktığımız zaman dünyada yakın zamanda karşımıza çıkan böyle bir siyasi skandal yok" ifadesini kullanan Tanrıkulu, şöyle konuştu:

"Dünyanın başka hangi ülkesinde olsaydı, kıyamet kopardı. Gelin görün ki bu ülkede, bir yıldır bu konuyla ilgili herhangi bir ses çıkmıyor. Bizlerin, bizim camiamız ve birkaç duyarlı vatandaş dışında diğer insanlar, maalesef bu konular üzerinde 'görmedim, duymadım, bilmiyorum'u oynuyorlar. Yani üç maymunu oynuyorlar." 

Tanrıkulu, yolsuzlukla mücadeleye vakit kaybetmeden devam edilmesi gerektiğini düşündüklerini söyledi. Milliyetçi Hareket Partisi olarak Türkiye'nin, Türk milletinin kazanmasını hedeflediklerini bildiren Tanrıkulu, şunları kaydetti:   

"Parti olarak bizim düşüncemiz şu. Her türlü sosyal sözleşmenin başlangıcının, ahlaki değerlere dayanması gerektiğini söylüyoruz ve düşünüyoruz. Bu, çok önemli. Bu yüzden toplumda adalet ve ahlak duygusunun sağlam temellere dayanması gerektiğini söylüyoruz. Şimdi bütün kanunlar, yönetmelikler, hazırlanan kararnameler, AKP'nin güdümünde ve onun yaptığı, çarpıttığı bir sistem olarak karşımıza çıkıyor. Dolayısıyla bugün devam eden haksızlık, hukuksuzluk düzeni de bu yasalardan alan güçle kendisini devam ettiriyor."  

"Asıl paralel yapı, AKP ile PKK arasındaki paralel yapıdır" diyen Tanrıkulu,  şöyle devam etti: 

"Unutmayalım ki şöyle de bir kötümserliğe asla kapılmayın. Devletin hiçbir kaydı silinmez. Hani 'evrakı alıp götürürler, cebine koyar giderler, çantayla taşırlar.' sakın böyle bir şey düşünmeyin. Çünkü devletteki bütün kayıtlar, netice itibariyle bir yerde bulunur. Girer, arşivdedir, belgelidir, gün gelecek işte biz Milliyetçi Hareket Partisi olarak ve sizlerden aldığımız güçle bu hesabı mutlaka soracağız."

Tanrıkulu, Osmanlıca tartışmalarını da "gündem çarpıtmaya yönelik konu" olarak nitelendirdi.   

Etkinlikte, MHP Ankara Milletvekili ve MYK Üyesi Mustafa Erdem ile MYK Üyesi Halil Öztürk de görüşlerini paylaştı.  

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber