Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Siyaset 10 Mart 2015 - 21:03 Yorum: 0

MHP Genel Başkan Yardımcısı Topçu, Aksaray'da:

"(MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın görevine dönmesi) Başvurusunu çektiği andan itibaren tekrar o göreve atanması belki hukuken geçerli olabilir ama ahlaken geçerli değil"

MHP Genel Başkan Yardımcısı Topçu, Aksaray'da:

AKSARAY (AA) -  MHP Genel Başkan Yardımcısı Zuhal Topçu, MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın görevine dönmesiyle ilgili, "Başvurusunu çektiği andan itibaren tekrar o göreve atanması belki hukuken geçerli olabilir ama ahlaken geçerli değil" dedi.

Topçu, bir oteldeki "Türk Kadınının Toplumdaki Önemi" konulu konferansta, gazetecilerin MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın göreve dönmesiyle ilgili sorusuna, konunun ayrı bir süreç olarak ele alınması gerektiğini belirtti.

Gelişen süreçte hiç hoş olmayan durumların meydana geldiğini söyleyen Topçu, "Başvurusunu çektiği andan itibaren tekrar o göreve atanması belki hukuken geçerli olabilir ama ahlaken geçerli değil. Bunu özellikle vurgulamak istiyoruz" diye konuştu.

Bir devlet memurunun herhangi bir parti mensubiyeti başlığı altında o işi yapmasının, en üst düzeyde görev alan bir parti mensubu şeklinde algılanmasının geçerliliği ve güvenilirliği düşüreceğini ifade eden Topçu, bunu özellikle belirtmek istediğini kaydetti.

Parti kapatmaları zorlaştıran anayasa değişikliği teklifine ilişkin ise 23. dönemde AK Parti'nin kapatılması gündeme geldiğinde MHP olarak partilerin kapatılmaması yönünde çalışmalarının olduğunu ifade eden Topçu, "Biz, onlar zor durumdayken partilerin kapatılmamasına yönelik yeni düzenlemenin yapılması yolunda ilk adımı MHP olarak atmıştık" dedi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber