Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Siyaset 27 Ekim 2021 - 16:03 Yorum: 0

MHP Grup Başkanvekili Akçay: "(Millet İttifakı) Öyle görünüyor ki seçimlerden sonra bir aday üzerinde mutabakat sağlayabilirler”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili Erkan Akçay, "Öyle görünüyor ki bu zillet ittifakı arasında ciddi anlaşmazlık ve çatlaklar var. Birbirlerine...

MHP Grup Başkanvekili Akçay: '(Millet İttifakı) Öyle görünüyor ki seçimlerden sonra bir aday üzerinde mutabakat sağlayabilirler”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili Erkan Akçay, "Öyle görünüyor ki bu zillet ittifakı arasında ciddi anlaşmazlık ve çatlaklar var. Birbirlerine çelme takmaya yönelik bir takım tutumlar içerisinde oldukları ve bu konuda da bir anlaşmazlık içerisinde oldukları anlaşılıyor. Öyle görünüyor ki ancak seçimlerden sonra bunlar bir aday üzerinde mutabakat sağlayabilirler" dedi.

TBMM'de gazetecilerin sorularını cevaplayan Akçay, muhalefetin Suriye ve Irak tezkeresinin süresine ilişkin itirazları olduğunu hatırlatarak, "CHP, İYİ Parti, HDP'den oluşan bu üçlü, bizim de zillet ittifakı dediğimiz karman çorban, kafalar karışık. CHP daha evvel "evet" dediği tezkereye bu defa HDP'nin baskısıyla "hayır" oyu vermiştir. Bunun herhangi bir dayanağı da yok. Sadece neden bir yıl değil de, iki yıl gibi bir gerekçeye dayandırıyor. Geçmişteki tezkerelerin aynısı kapsam ama baktığımızda şunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Biliyorsunuz HDP geçtiğimiz haftadan beri o tezkere için bir kampanya yürütüyordu ve kendi ortaklarına da çağrıda bulunuyordu "hayır" denilmesi yönünde. Cumhuriyet Halk Partisi de bu hedefin çağrısına boyun eğmiştir. Adeta HDP'ye de teslim olmuştur. İYİ Parti'ye gelince "evet" oyu vereceklerini söylediler. Mesela Durmuş Yılmaz ret oyu verdiğinde açıkça ifade etti, demek ki bunların kendi içlerinde kafaları karman çorman. Grup kararlarına uymayan bir tutum içerisindeler" ifadelerini kullandı.

Akçay, Millet İttifakı'nda cumhurbaşkanı adayı belirlenmesi konusundaki soruya ise, "Milliyetçi Hareket Partisi olarak bu konuda adayımızın Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan olduğunu defalarca ifade ettik. Öyle görünüyor ki bu zillet ittifakı arasında ciddi anlaşmazlık ve çatlaklar var. Birbirlerine çelme takmaya yönelik bir takım tutumlar içerisinde oldukları ve bu konuda da bir anlaşmazlık içerisinde oldukları anlaşılıyor. Öyle görünüyor ki ancak seçimlerden sonra bunlar bir aday üzerinde mutabakat sağlayabilirler" yanıtını verdi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber