Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Siyaset 13 Ekim 2016 - 16:28 Yorum: 0

MHP Grup Başkanvekili Akçay’dan başkanlık sistemi açıklaması

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili Erkan Akçay, "MHP kapalı kapılar ardında pazarlıklar yapmaz; aksine kapalı kapılar ardında yapılan...

MHP Grup Başkanvekili Akçay’dan başkanlık sistemi açıklaması

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili Erkan Akçay, "MHP kapalı kapılar ardında pazarlıklar yapmaz; aksine kapalı kapılar ardında yapılan pazarlık ve kumpasları bozmuştur. MHP olarak bizler demokrasiye ve parlamenter rejime yürekten inanan ve onu geliştirme yolunda çaba gösteren bir partiyiz. Her türlü hukuksuz "oldu bitti'ye, fiili duruma, nereden gelirse gelsin her türlü darbe teşebbüsüne karşıyız" dedi.

MHP Grup Başkanvekili Akçay, yaptığı yazılı açıklamada, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 11 Ekim Salı günü grup toplantısında yapmış olduğu konuşmanın kamuoyunda konuşulması ve değerlendirilmesinden memnun olduklarını belirterek, "Öte yandan yapılacak yorumların ve analizlerin ilk kaynaktan alınarak yapılmasında fayda vardır. Diğer bir ifadeyle Genel Başkanımızın konuşmasını yorumlamak istiyorsanız önce konuşma metnini okuyunuz. Özellikle siyasetçilerin, parti sözcülerinin bu konuda daha hassas davranması gerekmektedir" ifadelerini kullandı.

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök'ün başkanlık sistemine ilişkin "Bitmiş olan bir tartışmanın başlatılması insanın aklına "kapalı kapılar ardında başka pazarlıklar var mı" sorusunu getiriyor" ifadelerini kullandığını hatırlatan Akçay, şunları söyledi:

"Sayın Genel Başkanımızın konuşmasında "Başkanlık teklifini destekliyoruz" gibi bir açıklaması yoktur. Aksine "Bizim tercihimiz her zaman olduğu gibi parlamenter sistemin devamı, güçlendirilmesi, reforma tabi tutulmasıdır" ifadesini kullanmıştır. Milliyetçi Hareket Partisi ilkeli ve tutarlı bir partidir. Biz konjonktürel hareket etmeyiz. Bizim başka bir ajandamız da yoktur. MHP kapalı kapılar ardında pazarlıklar yapmaz; aksine kapalı kapılar ardında yapılan pazarlık ve kumpasları bozmuştur. MHP olarak bizler demokrasiye ve parlamenter rejime yürekten inanan ve onu geliştirme yolunda çaba gösteren bir partiyiz. Her türlü hukuksuz "oldu bitti'ye, fiili duruma, nereden gelirse gelsin her türlü darbe teşebbüsüne karşıyız. Ülkemizde parlamenter demokrasiyi yerleştirmenin en temel şartlarından birisi demokrasiye ve hukuk ilkelerine sarsılmaz bir şekilde bağlı olma tavrımız iktidar da olsak, muhalefet de olsak değişmemiştir, değişmeyecektir."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber