Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 24 Ekim 2014 - 17:08 Yorum: 0

MHP Grup Başkanvekili Halaçoğlu:

"(Öcalan'a sekreterya talebi) 40 bin kişinin katili olan birinin bu pozisyona gelmesi hükümetin aslında yaptığın yanlış politikalarının göstergesidir"

MHP Grup Başkanvekili Halaçoğlu:

KAYSERİ (AA) - MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu, Abdullah Öcalan'a sekreterya oluşturulması talebine ilişkin, "40 bin kişinin katili olan birinin bu pozisyona gelmesi hükümetin aslında yaptığın yanlış politikalarının göstergesidir" dedi.

Halaçoğlu, MHP İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında, Kars'ta 3 PKK'lının etkisiz hale getirildiğini anımsatarak, ciddi çatışmalar olduğunu ancak hükümetin politika icabı çözüm sürecine devam edileceği yönünde hareket ettiğini söyledi.

PKK'nın çözüm sürecini sona erdirmek için provokatörlük yaptığını öne süren Halaçoğlu, bütün ayaklanmaların, kentlerdeki yakıp yıkmaların temelinde KCK'nın bulunduğunu belirtti.

Halaçoğlu hükümetin ciddi şantajla karşı karşıya olduğunu iddia ederek, "Abdullah Öcalan'ın 15 Ekim'e kadar bir süre verdiğini hepiniz biliyorsunuz. Bu süre sonrasında Türkiye ne yapacak diye düşünürken yine çözüm süreci adı altında Abdullah Öcalan'a sekreterya verilmesi söz konusu. Bunun birinin de Kandil'den olması dile getiriliyor. İletişim kurulması ve bu görüşmelerde tarafın lideri olarak masaya oturması söz konusu ediliyor. 40 bin kişinin katili olan birinin bu pozisyona gelmesi hükümetin aslında yaptığın yanlış politikaların göstergesidir" diye konuştu.

- Güvenlik Paketi

MHP olarak Meclis'e sunulan Güvenlik Paketi'nin bazı maddelerini tasvip etmediklerini belirten Halaçoğlu, şöyle konuştu:

"Masum insanların hak ve hukukunu gözetmeden onları da gözaltına alabilecek, 'makul' sebeplerden dolayı insanları tutuklayacak bir hareketi kabul etmek mümkün değil. Makuliyet kişiye göre değişir. Birileri mini eteği makul görebilir, birileri de makul görmeyebilir. Batıda somut deliller ortaya konmadan insanların tutuklanması söz konusu olmaz. Polis devletine doğru gidecek bir Türkiye'yi kabul etmek mümkün değil. Hükümetin 'Yeni Türkiye' dediği bu olsa gerek. Anlaşılan hükümet 12 sene beraber hareket ettiği paralel yapılanmaya ceza vermek istiyor. Birilerini cezalandıracağım diye yola çıkılmaz. Bunun hakkından hukuk çerçevesinde gelmek gerekir."

HSYK seçimlerine de değinen Halaçoğlu, seçilen hakimlerin tarafgir olduklarını düşünmediğini ancak siyasete alet edildikleri için ne karar verirlerse versinler belli bir kesimin siyasi düşünceleriyle karar verdiklerine inanılacağını savundu.

- Peşmergelerin geçişi

Peşmergelerin Türkiye üzerinden Kobani'ye (Ayn el Arap) geçmeleri konusunu değerlendiren Halaçoğlu, "Kobani'de sivil bulunmuyor. Bütün insanlar Türkiye'ye geldi. Sadece çatışan militanlar var. Türkiye o kadar karışık bir pozisyona düştü ki dış politikada eline yüzünü bulaştırdı her şeyi. Peşmergelerin Türkiye'den geçmesi anayasal suçtur. Sayın Başbakan, 'ince bir satranç oyunu oynamaktayız' dedi ama veziri, kalesi ve atı oyun dışında kalmış. Sadece piyonlarla oynuyorsunuz. Kaybetmeye mahkumsunuz. Yarın 'şah-mat’ derler size" diye konuştu.

Halaçoğlu, bu süreçte MHP olarak hiçbir zaman ülkücü gençliğin sokağa çıkmasından yana olmadıklarını, sokağa çıkmanın Türkiye’yi parçalamak anlamına geldiğini söyledi.

 

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber