Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Siyaset 28 Haziran 2016 - 11:13 Yorum: 0

MHP Grup Toplantısı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "AB için 23 Haziran öncesiyle sonrası arasında derin bir uçurum söz konusudur. Hiçbir şeyin...

MHP Grup Toplantısı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "AB için 23 Haziran öncesiyle sonrası arasında derin bir uçurum söz konusudur. Hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını söylemek için kahin olmaya gerek yoktur" dedi.

MHP Lideri Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli, Antalya'da meydana gelen yangınlara değinerek, "Ormanlarımız milli servetimiz olmasının yanı sıra bu ülkenin soluk borusu, can evidir. Sebebi ne olursa olsun, çıkan orman yangınları bu ülkeye büyük zarardır ve ziyandır. Yeşil örtümüzün, hepimizin titizlikle koruması gereken doğa zenginliğimizin bir kıvılcımla küle dönmesi tam anlamıyla katliamdır. Orman köylüsü perişan vaziyettedir. Yangınlar sonucunda, yeni imar alanlarının açılıp açılmayacağı, ilave otel ve konut yapımının olup olmayacağın herkesin aklındaki sorular arasındadır. AKP hükümetinin fırsatçılara prim vermemesi, alevden çıkar umanlara göz açtırmaması şarttır. 2/B statüsündeki ormanlarımızla ilgili hesabı olan çıkarcılara, yağmayı meslek edinmiş yerli ve yabancı odaklara engel olunmalıdır" ifadelerini kullandı.

Birleşik Krallık'ın AB referandumuna ilişkin konuşan Bahçeli, referandumun Avrupa siyasetinde büyük yankı bulduğunu ve uluslararası dengeleri sarstığını ifade etti. Bahçeli, "Öncelikle halkın kararına saygı duyulmalıdır. Birleşik Krallık AB ile ortak gelecek görmemiştir. Brexit oylaması AB'ye yönelik güvensizlikleri derinleştirmiştir. Birleşik Krallık Başbakanının referandum kartını devreye koyarak, AB'de kalıp kalmama tercihini halka sorması taşları yerinden oynatmıştır. Birleşik Krallık'ın AB'ye hayır demesiyle Başbakan Cameron istifa kararı almış, diğer birlik üyesi pek çok ülke AB'yi sorgulamaya başlamıştır. Başta küreselleşmeye karşı yükselen tepki dalgası ve mülteci yığılmasından duyulan endişe olmak üzere bir dizi itiraz 23 Haziran referandumdaki etki ve neticelerini göstermiştir. AB için 23 Haziran öncesiyle sonrası arasında derin bir uçurum söz konusudur. Hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını söylemek için kahin olmaya gerek yoktur" değerlendirmesini yaptı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber