Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 05 Mart 2015 - 20:13 Yorum: 0

MHP Gündoğmuş İlçe Başkanlığının tahliyesine tepki

Gündoğmuş ilçesinde MHP İlçe Başkanlığının kullandığı dairenin, belediye ekiplerince parti yetkililerine haber verilmeden boşaltıldığı iddia edildi

MHP Gündoğmuş İlçe Başkanlığının tahliyesine tepki

ANTALYA (AA) - MHP İl Başkanı Ali Adnan Kaya, partisinin Gündoğmuş ilçe başkanlığının belediye tarafından kendilerine haber verilmeden tahliye edildiğini öne sürdü. Gündoğmuş Belediye Başkanı Mehmet Özeren ise tüm işlemlerin hukuk çerçevesinde yapıldığını savundu.

Kaya, yaptığı yazılı açıklamada, 16 yıldır MHP ilçe başkanlığı olarak kullanılan binanın, belediye görevlileri, zabıta ekipleri ve polisler eşliğinde sabah saatlerinde tahliye edildiğini bildirdi.

MHP İlçe Başkanı Ali Yüksel'in tahliyeyi, toplantı için Antalya'ya giderken yolda öğrenip, kendilerini bilgilendirdiğini belirten Kaya, tahliyeye ilişkin kira borcu ve mahkeme kararı olmadığı iddia etti. 

Uygulamaya tepki gösteren Kaya, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Sanki terör mağarası basarcasına hiçbir partilimizin olmadığı esnada partimizin kapısının zorla açılarak içeri girilmesi, eşyalarımızın ulu orta bir yere yığılması, resmi evrakımızın, gizli yazışmalarımızın halka açık bir alana bırakılması, AKP zorbalığının geldiği boyutu görmek için yeterlidir diye düşünüyorum. Ancak şunu çok iyi bilsinler ki hiç kimsenin yaptığını yanına bırakmayız. Yasal yollardan her türlü hakkımızı arayacak ve bu yapılan kepazeliğin hesabını soracağız."

- Özeren'in iddialara yanıtı  

Gündoğmuş Belediye Başkanı Mehmet Özeren ise Kaya'nın iddialarına yazılı açıklamayla yanıt verdi. Belediyeye ait mülklerden birinin, MHP İlçe Başkanlığının kiracı bulunduğu bina olduğunu belirten Özeren, belediye olarak herkese eşit hizmet vermeye çalıştıklarını ifade etti.

MHP Gündoğmuş İlçe Başkanlığının belediyenin kiracılarından olduğunu ve 4 yıl kira ödemediğini öne süren Özeren, açıklamasında şunları kaydetti:

"Bizler de belediye olarak söz konusu siyasi partinin ilçe başkanlığına icra davası açtık. Ayrıca belediyemize ait mülklerin ihaleye çıkacağını, Ekim 2014'te duyurduk. Kiracımız olan siyasi partinin ilçe başkanlığına da gerekli duyurular yapılmış olup, Ocak 2015'te yapılan ihaleye katılmamışlardır. Kiracılarımıza da ihale yapılacağını ayrıca duyurduk. Söz konusu siyasi parti, 2015 yılının ocak ayında 4 yıllık kira borcunu ödemiştir ve bizler de belediye olarak icra davamızı geri çektik."

MHP'nin ihaleye katılmayarak dairede "işgalci" durumuna düştüğüne dikkati çeken Özeren, açıklamasını şöyle tamamladı:

"İki ayı geçkin zamandır işgalci olarak belediyeye ait mülkte işlevlerini sürdürdüler. Belediye olarak yine noter kanalıyla ihaleye katılmadıkları için işgalci konuma düştüklerini ve belediye mülkünü boşaltmaları gerektiğini kendilerine tebliğ ettik. Ancak işgalci konumundaki siyasi parti ilçe başkanlığı, mülkü boşaltmadı. Bunun üzerine Gündoğmuş Kaymakamlığına, belediye mülkünün boşaltılması noktasında gereğinin yapılması için resmi yazımızı yazdık. Bugün de boşaltma işlemi gerçekleşmiştir. İddia edildiği gibi hukuksuz hiçbir işlem yoktur. Aksine hukuksuzluk yaparak belediye mülkünü işgal eden, kendileridir. Türkiye Cumhuriyeti, bir hukuk devletidir. Hukuk çerçevesinde de gerekli işlemler gerçekleştirilmiştir."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber