Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 12 Mayıs 2016 - 14:08 Yorum: 0

MHP İl Başkanı Baki Ersoy:

Milliyetçi Hareket Partisi Kayseri İl Başkanı Baki Ersoy, olağanüstü kongre süreci ile ilgili açıklama yaptı.

MHP İl Başkanı Baki Ersoy:

Milliyetçi Hareket Partisi Kayseri İl Başkanı Baki Ersoy, olağanüstü kongre süreci ile ilgili açıklama yaptı.

MHP İl Başkanı Ersoy, Milliyetçi Hareket Partisi'ni sözde olağan üstü kongreye götürmek isteyenler tarafından yapılan girişimler neticesinde konu Yargıtay'a intikal etmiştir. Yargıtay kararı beklenirken, 2 ayrı yerel mahkemenin verdiği tedbir kararı vardır. Ankara 25. İcra Dairesi Ankara Valiliği'ne bir yazı göndererek, kongrenin engellenmesini istemiştir" dedi. Ersoy, "Hal böyle iken hala 15 Mayıs'ta sözde kongre yapacaklarını iddia eden bazı guruplar Kayseri'de üst kurul delegelerimizi arayarak kongreye daveti yapmaktadır. Bu daveti yaparken de yol, yemek ve konaklama ücretinin kendileri tarafından karşılanacağını ifade etmeleri basitlik ve acizliktir. Etik ve ahlaki bir davranış değildir. Bu dava için canlarını ve mallarını seve seve veren ülkücülere bu teklifi yapmak onursuzluktur. Bugüne kadar bu tür davranışlara prim vermeyen ülkücüler bundan sonrada yine bu girişimlere izin vermeyecektir" ifadesinde bulunarak açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

"15 Mayıs'ta yapılacağı iddia edilen sözde kongrenin şuan ki hukuki şartlarda gerçekleştirilemeyeceği açıktır. Birilerin suyu bulandırmak adına MHP'ye ve hiçbir ülkücüye fayda sağlamayacağını bildiği halde delegelerimizi arayarak yaptıkları davranışı teşkilatlar olarak kabul etmemiz mümkün değildir. Yol, yemek ve konaklama masraflarını karşılayacaklarını ifade etmek ülkücülere hakarettir. Bunu asla kabul edemeyiz.

Ülkücüleri orada toplayarak polis ve jandarma ile çatışma ortamına sokmaya çalışmak Türkiye'de kimseye fayda sağlamayacaktır.

Bunu yapmak isteyenlere müsaade etmeyeceğiz

Teşkilatımıza bağlı hiçbir üst kurul delegesi de orada bulunmayacaktır. Bunlara hiç bir teşkilat mensubumuzun katılmaması gerekir. Bizler teşkilatlar olarak oraya katılmayacağız. Bu herkes iyi anlamalı.

Buradan bir kez daha ülkücüleri aşağılayıcı bir yaklaşımla kongreye davet edenlere sesleniyorum. Ülkücüler bu oyuna asla müsaade etmeyecektir ve bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada tüm oyunları bozacaktır."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber