Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Siyaset 29 Mart 2017 - 15:58 Yorum: 0

MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı:

MHP Milletvekili Mustafa Kalaycı, CHP'nin referandumda evet çıkarsa eyalet sistemine geçileceği yönündeki iddialarına, mevcut sistemle de eyalet sistemine...

MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı:

MHP Milletvekili Mustafa Kalaycı, CHP'nin referandumda evet çıkarsa eyalet sistemine geçileceği yönündeki iddialarına, mevcut sistemle de eyalet sistemine geçilebileceğini söyleyerek cevap verdi.

Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, İstanbul Milletvekili Arzu Erdem ve Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan, MHP Yalova il teşkilatında basın toplantısı düzenledi. Burada açıklamalarda bulunan Mustafa Kalaycı, CHP'nin referandumda evet çıkması halinde eyalet sistemine geçilebileceği iddialarına cevap vererek, "Bu maksatlı ve mesnetsiz görüşe bakarsanız, şu anda da kanunla eyalet sistemine geçilebilir" dedi.

Kalaycı açıklamasında, "Ülkemizin ana gündem maddesi anayasa referandumudur. Bugüne kadar 1982 anayasasının 100'ü aşkın maddesinde değişikliğe gidilmiş ve tam 6 kez referandum gerçekleştirilmiştir. Bir yenisi daha önümüzdedir. 16 Nisanda 18 maddelik anayasa değişikliği oylanacaktır. Türk milleti geleceği hakkında karar verecektir. CHP'nin başını çektiği hayır cephesi kara propaganda yapmaktadır. Sürekli yalan ve uydurma haberler üretmekte, her türlü tezvirat ve dedikoduyu dolaşıma sokmaktadır. "Evet" çıkarsa eyalet sistemi gelirmiş, Türkiye bölünürmüş. Şeytanın avukatlığını mı yapıyorlar acaba? Bunların ağzından bir kez olsun PKK'ya, YPG'ye tepki duyulmuyor. 15 Temmuz FETÖ ihanetini ağızlarına almıyorlar. Aslında anayasanın 3. maddesinin değişebileceğini söyleyeni, özerklik sözü vereni, YPG'yi terör örgütü görmeyeni milletimiz iyi biliyor. Kamu tüzel kişiliği koruma yetkisi ile ve yerel yönetimler özerklik şartına konulan çekincelerin kaldırılmasıyla eyalet sistemine geçileceğini söylüyorlar. Gerçekten böyle inanıyorlarsa şu anda buna mani olan nedir? Bu maksatlı ve mesnetsiz görüşe bakarsanız şu anda da kanunla eyalet sistemine geçilebilir. Bu mümkün mü? Bu kadar basit mi? Milli ve üniter devlet yapımız, anayasamızda güvence altındadır" diye konuştu.

"Ülkemiz üzerinde karanlık hesaplar yapıyorlar"

MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, Avrupa ve ABD başta olmak üzere bir çok ülkenin Türkiye üzerinde karanlık hesaplarının olduğunu dile getirdi. Kalaycı, "Bütün dünyanın gözü Türkiye'dedir. Çünkü ülkemiz üzerinde karanlık hesaplar yapılmaktadır. Avrupa ülkeleri 16 Nisan referandumundan rahatsız. Avrupa ülkeleri Türkiye Cumhuriyeti'nin bakan ve milletvekillerine her türlü zorluğu çıkartıp ifade ve düşünce özgürlüğünü baltalarken, teröristlerle düşüp kalkacak kadar ilkelidir. FETÖ ve PKK, Avrupa ve ABD'nin koruması altındadır. Türkiye küresel güç merkezlerinin maşası olan terör örgütleri PKK, PYD, IŞİD ve FETÖ'ye karşı amansız bir mücadele içindedir" şeklinde konuştu.

MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı:

MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı:

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber