Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 27 Haziran 2016 - 00:38 Yorum: 0

MHP Lideri Bahçeli Dörtyol’da İftar Programına Katıldı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Hatay'ın Dörtyol ilçesinde düzenlenen iftar programına katıldı.

MHP Lideri Bahçeli Dörtyol’da İftar Programına Katıldı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Hatay'ın Dörtyol ilçesinde düzenlenen iftar programına katıldı.

Adana-Hatay Otoyolu Dörtyol Gişeleri'nde milletvekilleri, belediye başkanları ve partililer tarafından karşılanan MHP lideri Bahçeli iftar öncesi bir süre dinleneceği otele geçti. MHP lideri Devlet Bahçeli'nin istirahat edeceği otele geçişi sırasında MHP'li ilçe belediye personelleri tarafından güller serpilerek karşılandı.

Dörtyol Belediyesi tarafından Kara Hasan Paşa Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen şehit ailelerinin de katıldığı iftar davetine katılan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli yaptığı konuşmada Bu mübarek akşamda, muhabbet ve maneviyatla donanmış bu iftar sofrasında sizlerle birlikte olmaktan mutluluk ve huzur duyuyorum. Ramazan'ın hayır ve hasenatı dilerim ki hepinize ulaşır, hepinizi selamete eriştirir, Hatay'ın yüzünü güldürür. Bu iftar programının düzenlenmesinde emeği geçen başta Hatay İl Başkanımız olmak üzere, tüm dava arkadaşlarıma teşekkür ediyorum dedi.

İslam âlemi, özelde Ortadoğu karanlık bir devirden, kaygı verici bir süreçten geçmektedir diyen MHP lideri Bahçeli, bunun tehlikeli sonuçlarını en çok yaşayan illerimizden birisi de Hatay'dır. Maalesef kutlu dinimizin hakim olduğu coğrafyalarda kavga ve karışıklık haddinden fazladır. Sayıları 2 milyara varan Müslümanlar hak etmedikleri yönetimlere ve layık olmadıkları hayat standartlarına mahkumdur. Yozlaşma ve yoksulluk vahim bir seviyededir. Baskı ve zulümler ileri noktalardadır. Çatışmalar, kanlı saldırılar, etnik ve mezhep temelli bloklaşmalar, bağnazca tutumlar, tamir edilemeyecek kadar büyümüş hizipler İslam'la müşerref olmuş toplumları egemenliği altına almıştır. Bunun yanında ekonomik sefalet, bölüşüm ve dağıtım kanallarındaki tıkanıklık, adalet, hakkaniyet ve eşitlikteki darboğazlar hem İslam'ın buyruklarıyla hem de insanlıkla bağdaşmamaktadır.İslam ülkeleri sıkışmış, darlık ve yokluk içine düşmüştür. Uzun zamandır çok ciddi düzeyde bir yönetim sorunuyla, İslam'ın nurlu ve ilahi buyruklarına yüz çevirmenin sonuçlarıyla sarsılmışlardır. İslam toplumları adeta kaos imal eden bir noktaya savrulmuştur. İslam ülkeleri adeta kargaşaya prim veren bir açmaza sürüklenmiştir. Bu gelişmeler gerçekten de yaralayıcı ve düşündürücüdür. Yüzyıllarca kıtaları sömüren, mazlum milletlerin kanını emen ve bilhassa komşu coğrafyaların kaynaklarını yağmalayan Haçlı kampanyasının, İslam üzerine gölge düşürmeye çabalaması oyundur ve pis bir tezgâhtır diyerek, "İslam'a kara çalanları, istismar ve hıyanetlerinin üzerini maneviyatla örtmeye çalışan "Görünmez Kilise" havarilerini kul affetse, emin olun Allah affetmeyecektir.İslam toplumlarının yaşadığı dram son bulmalıdır. İslam üzerinden geçinen, Batı nam ve hesabına aramıza sızmış kim olursa olsun emellerine ulaşamamalıdır.Bu vebal, bu sorumluluk hepimizin, bütün inanların, bütün İslam ülkelerinin omuzlarındadır" dedi.

Suriye'nin kuzeyi Türkmen Dağı bölgesinde yaşayan Bayır–Bucak Türkmenlerine yönelik yapılan saldırıları da eleştirerek kınayan Genel Başkan Bahçeli, Türkmen Dağı aylardır kuşatma altındadır. Soydaşlarımızın yurtları saldırı kıskacındadır. Sanki insanlığın dili tutulmuştur. Bayır-Bucak Türkmenlerinin çığlıklarını duyan yoktur. Zalim ve katillerin Türkmen düşmanlığını mesele eden de yoktur. "Fakat hiç kimse olmasa da biz varız, yüreğimizle, son nefesimize kadar kardeşlerimizin yanındayız. Türkmen Dağı, Türk'ün öz yurdudur; ne Esad zulmü, ne Rus acımasızlığı, ne terör örgütlerinin kumpası bu gerçeği asla değiştiremeyecektir." Türkmenlerin asırlardır yaşadığı topraklarından sökülüp atılması hiçbir şart altında kabullenilmeyecek bir vahşilik olacaktır. Türk milletinin dua ve yardımları soydaşlarımızladır. Hükümetin, bölgesel planlamalara Türkmenleri rehin bırakmaması, işlenen cinayetlere sessiz kalmaması tartışmasız bir gerekliliktir. "Türkmen Dağı bizimdir, şah damarımızdır, Türk'ün namusudur." Ortadoğu tarihi bir kırılma yaşamaktadır. İsimleri farklı farklı olan terör örgütleri etrafımıza ölüm çukurları kazmaktadır. Suriye'nin kuzeyinde terör koridoru açmak isteyip, Fırat'ın batısında küresel güçlere piyonluk yapan teröristler Türkiye'nin güvenliğini tehdit etmektedir. Sahnelenen oyun büyüktür. Bu kapsamda ülkemiz tedirgin ve rahatsızdır. Düne kadar terör örgütlerine gösterilen kolaylık ve destek ters tepmiştir. Görüyor ve biliyorsunuz, maalesef terör Ramazan ayında da boş durmadı. İnsan canına kast eden caniler bu kutsal ayı da kana buladı diyerek "Türk milletinin varlığı, aziz vatanın muhafazası uğrunda fedakarca görev yapan kahramanlarımızın şehadet ve yaralanmaları ile neticelenen terör saldırıları artık tahammül sınırlarını çoktan aşmıştır. Terörizm Türk milletine kurşun yağdırmakta, Türkiye'yi alçakça bombalamaktadır. Yurdumuzun bir bölgesinde kan ve vahşet hakimiyet kurmuş durumdadır. Bu nedenle milli vicdan müteessir ve kaygılıdır" Aziz şehitlerimize Cenab-ı Allah'tan rahmet, gazilerimize şifa, kederli ailelerine ve büyük Türk milletine sabır, metanet ve başsağlığı diliyorum diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber