Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Siyaset 25 Ocak 2015 - 15:23 Yorum: 0

MHP seçim beyannamesinde önceliği "işsizliğe" verecek

MHP Genel Başkan Yardımcısı Tanrıkulu:

MHP seçim beyannamesinde önceliği 'işsizliğe' verecek

ÇORUM (AA) - MHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kenan Tanrıkulu, "Şu anda Türkiye'de her 4 gençten biri işsiz durumda. Bu, Türkiye açısından riskli ve önemli bir durum. MHP'nin önümüzdeki aylarda açıklayacağı seçim beyannamesinde de birinci öncelik, işsizliğin önlenebilmesi ve gençlere iş bulunabilmesi olacak" dedi.

Tanrıkulu, partisinin, bir otelde düzenlenen il başkanlığı kongresinde yaptığı konuşmada, MHP'nin kongre süreci ve takviminin, ülkenin genel seçim takvimiyle çakıştığını belirterek, bir yandan il kongrelerini yaptıklarını diğer yandan da 7 Haziran'da yapılacak milletvekilliği genel seçimlerine hazırlandıklarını söyledi.

Ülke genelinde 81 kentin 25'inde, 923 ilçenin de 850'sinde kongrelerin tamamlandığını ifade eden Tanrıkulu, "Kongre takvimi düzenli bir şekilde işliyor, gidiyor. Sıkıntımız yok. Ama bu sürecin MHP'yi iktidara getirecek, mevcut yolsuzlukları, rüşveti, hainliği, satılmışlığı önleyecek ve bunun önüne geçecek, set çekecek olan kadro ve iktidarın getirileceği bir süreç olması gerekiyor. Bu nedenle tüm partililerimize büyük iş düşüyor" dedi.   

- Seçim beyannamesinin önceliği "işsizlik" olacak

Türkiye'de bir illüzyon ekonomisi olduğunu, aslında ekonominin büyümediğini savunan Tanrıkulu, ülkenin "sanal ve hormonlu" bir büyüme ile karşı karşıya olduğunu ileri sürdü.

Büyümenin arkasında ekonomik refahın olmadığını, işsizliğin ve vatandaşların yoksullukla mücadelesinin azalmadığını iddia eden Tanrıkulu, "Diğer taraftan baktığımız zaman işsizlik de almış başını gidiyor. Ekim ayı itibariyle işsizlik oranı 10,4'tür. Ama buna kim inanır? İş aramaktan ümidini kaybetmiş gizli işsizleri de koyduğumuz zaman Türkiye'de işsizlik 17,7'ye yükseliyor. Bu salonda bulunan gençleri de işin içine kattığımız zaman yüzde 20'ye yakın bir işsizlik var. Şu anda Türkiye'de her 4 gençten biri işsiz durumda. Bu, Türkiye açısından riskli ve önemli. MHP'nin önümüzdeki aylarda açıklayacağı seçim beyannamesinde de birinci öncelik işsizliğin önlenebilmesi ve gençlere iş bulunabilmesi olacak" ifadelerini kullandı. 

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) verilerine göre son 5 yılda bir milyon 200 binin üzerinde esnafın kaydını sildirdiğini, maddi imkansızlıktan dolayı kaydını sildirmeyenlerin de dahil edilmesiyle 1,5 milyonun üzerinde esnafın, son 5 yılda iş yapmaktan vazgeçtiğini dile getiren Tanrıkulu, "Bunlar TESK'in kendi rakamlarıdır. Piyasaların en önemli göstergesinden biri de protestolu senet sayılarıdır. 2014 sonu itibariyle bir milyon 4 bin adet senet protesto edilmiş. Bunun yanı sıra karşılıksız çek de önemli bir konu, kanayan bir yaradır. AKP hükümeti bir kaç yıl önce çıkardığı yasayla bu piyasayı da berbat etti. 2014'te 673 bin adet karşılıksız çek yazılmış. Ciddi bir problem. Bunlar ticaretin durduğunu ve farklı kanallara kaydırıldığını gösteren önemli göstergelerdir" diye konuştu. 

Tanrıkulu, dört eski bakanla ilgili Yüce Divan oylamasında AK Parti hükümetinin, güvenoyu sayısının altına düştüğünü dile getirerek, "Yolsuzluk soruşturmasında aldıkları oylara baktınız mı? Mecliste 312 AKP milletvekili var. Ama alabildikleri oy 276'nın altında. Süleyman Demirel'in meşhur bir söz vardı ya 'bulun 276'yı düşürün hükümeti' diyordu. 276 güvenoyu sayısıdır. AKP hükümeti artık güvenoyu sayısının altına düştü. 48-50 milletvekili her halükarda ruhen ve fiziken AKP ile ilişkisini koparmış ve bunların yanında, mecliste tavır almamıştır" dedi. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber