Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Siyaset 28 Şubat 2017 - 17:13 Yorum: 0

MHP ve AK Parti 15 yıl sonra buluştu

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde siyasi partiler referandum çalışmalarına ziyaretlerle başladı.

MHP ve AK Parti 15 yıl sonra buluştu

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde siyasi partiler referandum çalışmalarına ziyaretlerle başladı. Bu kapsamda iktidara geldiği 2002 yılından bu yana ilk kez AK Parti İlçe Teşkilatı, MHP İlçe Teşkilatı'nı ziyaret etti.

AK Parti İlçe Başkanı Alp Bostancı, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Teşkilatını ziyaret ederek, MHP İlçe Başkanı Yurttaş Bakkal ile görüştü. MHP İlçe Başkanı Yurttaş Bakkal, AK Parti ilçe teşkilatı'nın iktidara geldiği 2002 yılından bu yana ilk kez Bandırma'da partilerini ziyaret ettiğini vurgulayarak, "Bugün Bandırma bir ilki yaşıyor. 15 yıldır iktidarda olan bir partinin yöneticileri ilk kez Milliyetçi Hareket Partisi'ni ziyaret etti. Kendilerine teşekkür ederiz. Ülkemizdeki her türlü sıkıntıya rağmen insanların asgari müşterekte birleşip konuşarak dertlerin çözülmesi noktasında hareket etmesini bilmesi gerekir. Uzlaşma olmazsa olmaz kültürlerimizden biridir. Bunu da son senelerde bilhassa siyasi parti liderlerinin asgari müşterek de birleşerek Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin ve Türk Milleti'nin ilelebet yaşaması uğruna fedakarlık yapma noktasında birleştiklerine şahit oluyoruz" dedi.

16 Nisan referandumunda kararlarının evet olacağını belirten MHP'li Yurttaş Bakkal, "Yapılacak 16 Nisan'daki referandumda Türk Milleti nihai kararını verecektir. Çıkacak karar dünyanın sonu değil, başlangıcı da olmayacaktır. Ama biz MHP mensupları olarak diyoruz ki Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin ve Türk Milleti'nin ilelebet yaşaması uğruna anayasa değişikliğine evet cevabını vererek Türk Milleti 16 Nisan'da kararını verecektir. diyoruz. Takdir vatandaşlara aittir. Karar ve olursa olsun biz saygı duymak zorundayız. Bunun ötesinde oluşabilecek olumlu ve olumsuz gelişmelerde de her türlü tedbir alınır. Türkiye Cumhuriyeti Devlet güçlüdür, Türk Milleti güçlüdür. Tarih boyunca iç ve dış mihraklar bunu bu şekilde görmek zorundadır" dedi.

"İstifa etmezlerse gereğini yaparız"

Referandum sürecinde MHP'nin AK Parti ile evet cephesinde birleşmesinin ardından Bandırma Teşkilatı'nda çatlak seslerin olup olmadığı yönündeki soruları yanıtlayan MHP İlçe Başkanı Bakkal, "MHP tüzel kişiliğine bağlı olan, altını kalın kalın çiziyorum, hiç kimse ama hiç kimse genel başkanının ve genel merkez yöneticilerinin ve teşkilatın almış olduğu kararın aleyhine bir çalışma içerisinde olmaması gerektiğini ifade etmek gerekir. Buna rağmen münferit hareketler mutlaka olacaktır. Onları da kendi içimizde değerlendireceğiz. Yaşadığımız günlerde evet de çıkma ihtimali vardır, hayır da çıkma ihtimali vardır. Yüzde elli elli. Ama bir de gerçek var. Elimizde metre yok, teraziye konulan bir seçmen profili yok. Her iki sonuç da çıkabilir. MHP tüzel kişiliğine bağlı olan yönetici olan eğer var ise en mantıklı yapması gereken istifa edip ayrılmasıdır. Aksi halde biz gereğini yaparız zaten" dedi.

AK Parti 1 Mart'ta çalışmalara başlıyor

Daha sonra konuşan AK Parti Bandırma İlçe Başkanı Alp Bostancı ise "Bu bir nezaket ziyareti ama aynı zamanda referandum öncesinde nasıl mecliste el ele tutuşan bir olgu varsa, o olgunun aynısı ile biz Bandırma'da da birlikte hareket edebiliriz diye buralara kadar getirdik. Ziyaretimizin ana nedenlerinden birisi de budur. Tabi uzlaşma ruhunu yıllarda beri muhalefet ve iktidar düzeyinde çok fazla beceremeyen bir ortam olsa da son anayasa referandumu öncesinde meclis çalışmalarında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin iktidar partisi ile birlikte hareket etmesi ve desteklemesi, bu konuda tabiri caizse elini taşın altına sokmuş olması bizi ayrıca sevindirmiştir. Çünkü özlenen bir tabloyu orada da görmüş olduk. Şehrimize gelmek gerekirse ilçemizde insanların ruh halleri farklıdır. Bandırma biat toplumu değildir. Kimseye biat etmez. Biz Genel Başkanımız Binali Bey ile yapılan istişareler sonucu 1 Mart'ta çalışmalara başlıyoruz. Toplum burada serbesttir. Herkesin düşüncesine saygılıyız. Ancak şu var ki Türkiye geleceğini, gelecek kuşaklara bırakacağı yönetimi sorgulayacaktır" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber