Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 12 Ekim 2016 - 12:33 Yorum: 0

MHP Yalova’da yabancı isimli tabelalara savaş açtı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Yalova İl Teşkilatı, iş yeri tabelalarında Türkçe adların kullanılması ve Türkçenin korunması amacıyla il merkezi...

MHP Yalova’da yabancı isimli tabelalara savaş açtı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Yalova İl Teşkilatı, iş yeri tabelalarında Türkçe adların kullanılması ve Türkçenin korunması amacıyla il merkezi ve ilçelerde imza kampanyası başlattı.

Yalova'da sayısı hızla artan İngilizce ve Arapça iş yeri tabelalarına MHP Yalova İl Teşkilatı'ndan tepki geldi. Türkçenin korunması gerektiğine dikkat çeken MHP Yalova İl Başkanı Hasan Topçular bunu sağlamak için il genelinde bir imza kampanyası başlatacaklarını dile getirdi. İl merkezinde 5 bin imza hedeflediklerini vurgulayan Topçular, "Türkçe tabelaların yaygınlaştırılması, Türkçenin zenginliğinin ve dilimizin korunması amacıyla bir proje hazırladık. Bu proje sadece ilimizi değil tüm ülkemizi ilgilendiren bir projedir. Şu anda ilimizde de diğer illerimizde de bir çok iş yerinin tabelaları yabancı dilde. Bu bizce dilimizin yaygınlaştırılmasını ve bozulmasını sağlamak amaçlı bir durumdur. O nedenle bizde yabancı dildeki tabelalara savaş açtık. 11-18 Ekim 2016 tarihleri arasında ilimizde imza kampanyası başlatarak halkımızın yabancı tabela istemediğini göstereceğiz. İl merkezi ve ilçelerde de sürecek bu kampanyada il merkezinde 5 bin imza toplamak istiyoruz. Toplanan bu imzaları belediye başkanlıklarına sunacak ve yaptırımlar talep edeceğiz. Türkçe tabelası olan iş yerleri için de özendirici uygulamalar isteyeceğiz. Örneğin belediyeler aldıkları vergilerde Türkçe tabelası olan iş yerleri için bazı indirimler uygulayabilir. Yine bundan sonra verilecek iş yeri ruhsatları için de Türkçe isim şartı aranmasını isteyeceğiz. Kampanya süresince esnaflarımızı da dolaşarak halkımızı bilinçlendireceğiz" dedi.

MHP Yalova’da yabancı isimli tabelalara savaş açtı

MHP Yalova’da yabancı isimli tabelalara savaş açtı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber