Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Siyaset 13 Mayıs 2016 - 18:33 Yorum: 0

MHP’de Kurultay Kararı

ANKARA (İHA) – MHP Genel Merkezi Avukatı Yücel Bulut, "İhtiyati tedbir kararı gereğince de 15 Mayıs 2016 tarihinde yapılacağı ilan edilen kurultayın...

MHP’de Kurultay Kararı

ANKARA (İHA) – MHP Genel Merkezi Avukatı Yücel Bulut, "İhtiyati tedbir kararı gereğince de 15 Mayıs 2016 tarihinde yapılacağı ilan edilen kurultayın yapılması hukuken mümkün değildir" dedi.

MHP Genel Merkezi Avukatı Yücel Bulut, düzenlediği basın toplantısında, Milliyetçi Hareket Partisi Büyük Kurultayı'nın Tüzük Değişikliği gündemiyle olağanüstü toplantıya çağrılmasına ilişkin olarak, Ankara 12'nci Sulh Hukuk Mahkemesi tarafından 3 kişilik çağrı heyetinin görevlendirilmesine karar verildiğini belirtti. Söz konusu mahkeme kararının kesinleşmeden onaylanması mümkün olmayan kararlardan olmasına rağmen, Çağrı Heyeti tarafından Yargıtay'ın gerçekleştireceği denetim ve vereceği karar beklenmeksizin Olağanüstü Kurultay'a ilişkin takvimin açıkladığı ve 15 Mayıs 2016 tarihinde Büyük Kurultayın toplanacağının ilan edildiğini hatırlatan Bulut, "Yasal olmayan bu girişim karşısında, 15 Mayıs 2016 tarihinde toplanacağı ilan edilen kurultaya katılmak üzere davet edilen üst kurul delegelerimiz, kongre çağrısının yasal olmadığı gerekçesiyle, ikametgâhlarının bulunduğu Asliye Hukuk Mahkemelerine başvuruda bulunarak hukuki koruma talebinde bulunmuşlardır. Tosya ve Gemerek Asliye Hukuk Mahkemeleri tarafından, kendilerine yapılan başvuru üzerine, Ankara 12'inci Sulh Hukuk Mahkemesinin Çağrı Heyeti görevlendirmesine ilişkin kararı, kesinleşmeden uygulanamayacağı için, İNFAZ işlemleri ve 15 Mayıs 2016 tarihinde düzenleneceği ilan edilen Büyük Kongre'ye ilişkin işlemler Yargıtay Denetimi sonuna kadar ihtiyati tedbir yoluyla durdurulmuştur" dedi.

"YETKİSİ OLMAKSIZIN TEMİN EDEN VE İNCELEYEN MAHKEME HAKİMİ HAKKINDA HSYK'YA GEREKLİ ŞİKAYETLER GERÇEKLEŞTİRİLECEKTİR"

"İlgili mahkemeler tarafından verilen ihtiyati tedbir kararları Ankara 25.İcra Müdürlüğü nezdinde işleme konulmuştur" diyen Bulut, "İlgili ihtiyati tedbir kararlarının işleme alınmasının hemen sonrasında, kim olduğu yargı çevrelerinde çok iyi bilinen Ankara 2.İcra Hukuk Mahkemesi Hâkimi Burhan Yaz tarafından, henüz ortada açılmış hiçbir dava yokken, ihtiyati tedbir kararlarının infazına ilişkin İcra Müdürlüğü dosyalarının fotokopileri istenilmiştir. Yaklaşık bir haftadır, Ankara 2. İcra Hukuk Mahkemesi Hâkimi, yetkisi ve görevi olmadığı halde, önünde açılmış bir dava dosyası olmadığı halde, ihtiyati tedbir kararlarının infazına ilişkin işlemleri yakından takip etmektedir. Adı geçen İcra Mahkemesi Hakimi'nin kimliği ve mazisi Genel Merkezimizce bilinmektedir. Hafta mesaisinin bitimine sayılı dakikalar kala açıklamış olduğu kararla hangi amaca hizmet ettiği de yine çok iyi bilinmektedir. Bir haftadır, düzenli olarak dava yoluyla önüne gelmemiş olan tedbir dosyalarını, yetkisi olmaksızın temin eden ve inceleyen mahkeme hakimi hakkında HSYK'ya gerekli şikayetler gerçekleştirilecektir" şeklinde konuştu.

Bulut, konuşmasında şunları kaydetti:

"Bu nedenle bugün mesai bitimine bir saat kala tesis etmiş olduğu karar bizleri şaşırtmamıştır. Ancak bu ihtimal tarafımızca göz önünde bulundurularak, ihtiyati tedbir kararlarının Yazı İşleri Müdürleri aracılığıyla ve mahkeme kalemi eliyle uygulanması da ayrıca talep edilmiştir. Ankara 2.İcra Hukuk Mahkemesi tarafından verilmiş bulunan iptal kararı sadece ihtiyati tedbirin infazına ilişkin icra dosyası hakkındadır. Bilindiği üzere ihtiyati tedbir kararlarının infazı sadece icra müdürlükleri aracılığıyla değil, aynı zamanda mahkeme yazı işleri müdürleri tarafından da yapılabilmektedir. Ankara 2.İcra Hukuk Hâkiminin vazifesi olmadığı halde göstermiş olduğu yüksek ilgi nedeniyle mesainin bitmesine sayılı dakikalar kala görevli olmadığı bir konuda işlem tesis edebileceği öngörülmüştür. İhtiyati tedbir kararlarının ayakta olması nedeniyle, Gemerek Asliye Hukuk Mahkemesinden yürürlükte bulunan ihtiyati tedbir kararlarının mahkeme yazı işleri müdürlüğü aracılığıyla uygulanması talep edilmiş ve valiliklere ihtiyati tedbir kararlarının ulaştırılması talep edilmiştir."

"15 MAYIS'TA YAPILACAĞI İLAN EDİLEN KURULTAYIN YAPILMASI HUKUKEN MÜMKÜN DEĞİLDİR"

"Gemerek Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından bugün öğleden sonra talebimizin kabulüne karar verilerek, ihtiyati tedbir kararının devam ettiği ve de gereğinin yapılması amacıyla Ankara Valiliğine gerekli ihtaratın faks yoluyla yapılarak kararın uygulanması istenilmiştir" diyen Bulut, "Kamuoyunca bilinmesi istediğimiz bir başka husus da, tedbir kararlarının Gemerek ve Tosya Asliye Hukuk Mahkemeleri tarafından verilmiş olanlardan ibaret olmadığıdır. Nitekim üst kurul delegelerimizin yapmış olduğu başvuru üzerine başka mahkemelerce de; 15 Mayıs 2016 tarihinde düzenleneceği ilan edilen MHP Büyük Kurultayına ilişkin işlemlerin 12 Mayıs 2016 tarihinde ihtiyati tedbir yoluyla durdurulmasına karar verilmiş olup, bu kararlar da gereği yapılmak üzere ve bizzat mahkemesi tarafından Hukuk Muhakemeleri Kanunu'nun 393/2'nci maddesi uyarınca doğrudan Ankara Valiliğine gönderilmiştir. Söz konusu ihtiyati tedbir kararı gereğince de 15 Mayıs 2016 tarihinde yapılacağı ilan edilen kurultayın yapılması hukuken mümkün değildir. Söz konusu mahkeme kararları ışığında, tedbir kararlarının bir gereği olarak Ankara Valiliği ve Emniyet Güçleri tarafından; ilgili mahkemelerden verilen yazılı talimat üzerine gerekli güvenlik önlemleri alınacaktır. Bu nedenle, yasal olmayan ve mevcut mahkeme kararları karşısında hukuken gerçekleştirilmesi mümkün olmayan bir kongre girişimi karşısında, yine yasal olmayan yollarla üst kurul delegelerimizi Kongrenin gerçekleşeceği iddia edilen alana davet edenler açıkça suç işlemektedir. Dava arkadaşlarımızın, yasal olmayan ve hukuken gerçekleşmesi mümkün olmayan kongre girişimi hakkındaki çağrılara itibar etmeyeceğini biliyoruz" ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber