Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 25 Ağustos 2016 - 17:03 Yorum: 0

MHP’li belediyeler şenliklerdeki konserleri iptal etti

Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, Manisa Büyükşehir Belediyesi, Salihli, Alaşehir, Kula, Selendi ve Sarıgöl Belediyesi ile eş zamanlı yaptığı...

MHP’li belediyeler şenliklerdeki konserleri iptal etti

Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, Manisa Büyükşehir Belediyesi, Salihli, Alaşehir, Kula, Selendi ve Sarıgöl Belediyesi ile eş zamanlı yaptığı ortak basın açıklamasıyla bu yılki 7 Eylül Kurtuluş Şenlikleri'ne dair konser organizasyonlarının iptal edildiğini duyurdu. Başkan Şirin, "Ülkemizin geçtiği bu zor günlerde Milliyetçi Hareket Partili Belediyeler olarak ilçemizin ve Manisa'nın düşman işgalinden kurtuluşuna yönelik konser etkinliklerini iptal etmiş bulunmaktayız" dedi.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından gelinen süreç ve Türkiye Cumhuriyeti'nin geçtiği zor günler dolayısıyla Kurtuluş Günleri'nde eğlenceye yönelik etkinlik yapmama kararı alan MHP'li belediyeler, iptal kararını ortak bir basın açıklamasıyla duyurdu.

Ülkemizin ve milletimizin birliğini, beraberliğini ve huzurunu bozmaya yönelik olarak gerçekleştirilen terör olaylarında şehit olan Mehmetçik ve sivil vatandaşlara duyulan saygıdan ve aziz hatıralarından dolayı Turgutlu Belediyesi'nin 7 Eylül Kurtuluş Günü'ne dair konser organizasyonu yapmayacağını ifade eden Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, açıklamasında şunları kaydetti:

"Ülkemizin içinden geçmekte olduğu hassas süreçte, böylesine ciddi terör olayları sonucunda kaybettiğimiz onlarca canın acılarını yüreğimizin en derinlerinde yaşarken, her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve maalesef geçtiğimiz yıl da aynı sebepten dolayı gerçekleştirmediğimiz 7 Eylül Kurtuluş Günü etkinliklerini bu yıl da yapmama kararı almış bulunmaktayız. Şanlı kurtuluş günlerine sahip olan başta Manisa ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün, Alaşehir ve Belediye Başkanı Sayın Dr. Gökhan Karaçoban, Kula ve Belediye Başkanı Sayın Hüseyin Tosun, Salihli ve Salihli Belediye Başkanı Sayın Zeki Kayda, Sarıgöl ve Belediye Başkanı Sayın Necati Selçuk ve Selendi ve Belediye Başkanı Sayın Nurullah Savaş ile birlikte aldığımız bu ortak kararı bildirir; temennimizin de tüm şenliklerimizi, festivallerimizi barış ve huzur dolu güzel günlerde vatandaşlarımızla hep birlikte kutlayabilmek olduğunu özellikle belirtirim. Aldığımız bu iptal kararının halkımız ve kamuoyu tarafından anlayışla karşılanacağını ümit ediyoruz. Menfur terör saldırılarında hayatlarını kaybeden aziz şehitlerimize yüce Allah'tan rahmet, yaralananlara acil şifalar, kederli ailelerine ve milletimize de baş sağlığı diliyoruz."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber