Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Siyaset 24 Temmuz 2017 - 15:43 Yorum: 0

MHP’li Büyükataman’dan, Bursa’da dolu felaketinden etkilenen çiftçiler için çözüm önerisi

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, "İlk tedbir olarak Bursa'da şiddetli yağış ve dolu felaketi neticesinde ürününü kaybedenlerin...

MHP’li Büyükataman’dan, Bursa’da dolu felaketinden etkilenen çiftçiler için çözüm önerisi

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, "İlk tedbir olarak Bursa'da şiddetli yağış ve dolu felaketi neticesinde ürününü kaybedenlerin zararlarını hiç bir şart ileri sürmeksizin karşılamak icabet eder. İkinci olarak üreticilerin bankalara olan kredi borçlarının geri ödenmesinin ertelenmesi veya bir bölümünün devlet tarafından üstlenilmesi ortaya çıkabilecektir" dedi.

Büyükataman, TBMM'de basın toplantısı düzenleyerek, Bursa Karacabey ve Mustafakemalpaşa'da meydana gelen dolu afetine dikkat çekti. Büyükataman, çiftçilerin zor bir durumdan geçtiğini belirterek, "Bazı bölgelerdeki şiddetli yağışlar, bazı yörelerimize dolu olarak yansımış ve sonuçları çok ağır olmuştur. Ülkemizin en önemli şehirlerinden biri olan Bursa'mızda 18 Temmuz 2017 salı günü ne yazık ki dolu afeti çiftçilerimizi mağdur etmiştir. Özellikle Karacabey ve Mustafakemalpaşa ilçelerinde etkili olan dolu afeti ekili alanlarda büyük hasara yol açmıştır. Bursa'mızın bu iki güzide ilçemizde çiftçimiz yaklaşık 100 bin dönüm alanda zarar uğramıştır. Yoğun yağışların yol açtığı sel felaketi de ayrı bir sorun ve tehlike olarak belirginlik kazanmıştır" ifadelerini kullandı.

Büyükataman, zarar toplamının kaygı verici duruma ulaştığını söyleyerek, "Aldıkları kredileri ödeyemeyecek duruma gelen üreticimiz ilerleyen günlerde haciz kıskacında can çekişecektir. Bu alanda ücretli çalışanlar da işlerini kaybetmişler, işsizler ordusuna katılmışlardır. Hükumet zararları telafi edilemeyecek aşamaya gelen üreticilerimizi rahatlatmak ve problemlerini gidermek için bir an önce harekete geçmelidir. Bu çerçevede akla gelen ilk tedbir olarak şiddetli yağış ve dolu felaketi neticesinde ürününü kaybedenlerin zararlarını hiç bir şart ileri sürmeksizin karşılamak icabet eder. İkinci olarak üreticilerin bankalara olan kredi borçlarının geri ödenmesinin ertelenmesi veya bir bölümünün devlet tarafından üstlenilmesi ortaya çıkabilecektir. Bu itibarla çiftçilerimizin ve üreticilerimizin muhatap oldukları sorun alanlarının etkisizleştirilmesi ve önlerinin açılması için her türlü katkı verilmeli ve çaba gösterilmelidir" dedi.

Büyükataman, Mustafakemalpaşa Tulumtay, Çeltikçi, Koşuboğazı, Tepecik, Yeşilova, Ormankadı, Kumkadı mahallelerinde 80 bin dekar alanda 240 bin ton ve Karacabey'de ise Bakırköy, Ovahamidiye ve Ovaesemen mahallelerinde 10 bin dekardan fazla alanda 60 bin ton ürünün zarar gördüğünü belirterek; aldıkları bilgilere göre bin 350 çiftçinin doludan etkilendiği ve zararlarının 230 milyonun üzerinde olduğunu ifade etti.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber