Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Siyaset 24 Kasım 2016 - 16:19 Yorum: 0

MHP’li Halaçoğlu’ndan Kıbrıs değerlendirmesi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, KKTC ile Kıbrıs Rum Kesimi arasındaki görüşmelere ilişkin, "Garantörlük hakkı...

MHP’li Halaçoğlu’ndan Kıbrıs değerlendirmesi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, KKTC ile Kıbrıs Rum Kesimi arasındaki görüşmelere ilişkin, "Garantörlük hakkı ile bir kez oynadığınız takdirde, o artık uluslararası anlaşmadan kaynaklı bir hak olmaktan ve asli görevini yerine getirmekten çıkar" dedi.

MHP'li Halaçoğlu, Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ ve Balıkesir Milletvekili İsmail Ok ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Halaçoğlu, Kıbrıs'taki gelişmelere dikkat çekerek, Kıbrıs'ta görüşmelerin kilitlendiğini fakat gelecek günlerde tekrar başlayacağını ifade etti. Halaçoğlu, İsviçre'deki toplantının konusunun toprak paylaşımı olduğunu vurgulayarak, "Yunanistan, henüz toprak başlığı görüşmeleri tamamlanmadan Türkiye'nin garantörlük hakkında geri adım atması koşulunu dayattığı için müzakereler çökmüş görünüyor. Hepimiz biliyoruz ki şimdi Türkiye'nin müzakerelerdeki aksama nedeniyle suçlanması süreci başlayacak, Türkiye'ye daha fazla esneklik göstermesi için baskı uygulanacak" ifadelerini kullandı.

Rum tarafının masada alabileceği her şeyi aldığını öne süren Halaçoğlu şunları söyledi:

"Türk hükümetini uyarmak istiyoruz. Garantörlük hakkı ile bir kez oynadığınız takdirde, o artık uluslararası anlaşmadan kaynaklı bir hak olmaktan ve asli görevini yerine getirmekten çıkar. Biz bu garantörlük hakkındaki değişim söyleminin FETÖ/PDY'nin parçası olup da henüz hala devletin yakasından sıyrılamamışların Türkiye ve Kıbrıs Türküne dönük düşmanca bir hamlesinin bir ürünü olduğuna inanıyoruz, inanmak istiyoruz. Zira aksini düşünmek mümkün değil."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber