Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 06 Ekim 2016 - 14:48 Yorum: 0

MHP’li Karakaya ve Baş’tan ziyaretler

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Adana Milletvekili Prof.

MHP’li Karakaya ve Baş’tan ziyaretler

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Adana Milletvekili Prof. Dr. Mevlüt Karakaya, "Evde yangın çıkmış. Biz başkaları gibi, "Yangını kim çıkardı ise, kim sebep oldu ise o söndürsün" diyemeyiz" dedi.

Karakaya, MHP Adana İl Başkanı Yusuf Baş ile birlikte Adana'da bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. İlk olarak Vali Mahmut Demirtaş'ı ziyaret eden Karakaya ve Baş, güncel konular üzerine sohbet ve değerlendirmelerde bulundular.

Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek'i, Adana Ticaret Odası Başkanı Atilla Menevşe'yi de ziyaret eden Karakaya, geçtiğimiz günlerde Şehit düşen Piyade uzman Çavuş Orçun Kubat'ın sarıçam ilçesinde oturan ailesine ise taziyede bulunup, acılarını paylaştılar. ATO'daki ziyarette kentin ticari hayatına dair sohbette Adana'nın genel ekonomi içindeki yeri ve konumu üzerinde duruldu. Teşkilat ziyaretlerinin bir kısmında Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü de hazır bulundu.

Teşkilat ziyaretleri

Karakaya ve Baş daha sonra MHP Seyhan, Yüreğir, Çukurova ve Sarıçam ilçe teşkilatlarını ziyaret ettiler. Partililer Karakaya ve Baş'a yoğun ilgi gösterdi. Sarıçam, Karakaya'nın dünkü son durağı oldu. Burada gece geç saat olmasına rağmen bekleyen yüzlerce partili, Karakaya ve Baş'ı büyük bir coşku ile karşıladılar. Karakaya, teşkilat ziyaretlerinde iki konuyu öne çıkarttı. Bazı çevreler tarafından MHP'nin bazı konularda siyasi iktidara destek vermesine yönelik eleştirilere yanıt veren Karakaya, "Bazı çevreler, MHP'yi öteden beri hep suçlayarak geldiler. Ama hep Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli ve MHP haklı çıkmıştır. MHP, ülkenin gerçekleri ne ise ona göre hareket etmektedir. Kimsenin arkasından gitmiyoruz; devletimizin, milletimizin önünden gidiyoruz. 2009'da FETÖ gerçeğine dikkat çektiğimizde, bize acımasızca saldırdılar. FETÖ liderinin "Ölüleri bile kaldırıp evet oyu kullandırmak lazım" çağrısına uyanlar, "Hayır" dediğimiz için bizi CHP'nin arkasından gitmekle itham ettiler. Bakınız, 2010 referandumundan çıkan sonuç, bugün FETÖ'yü darbe yapacak güce eriştirmiştir. Yine o sonuç, açılım politikasıyla artan bölücü terörü azdırmıştır" şeklinde konuştu.

Başkaları bizim çizgimize yaklaşmış olabilir

Karakaya, devamla şunları söyledi:

"Bugün de bize, "AKP'ye neden destek veriyorsunuz?" suçlamasını yöneltenler var. Türk milletinin maddi ve manevi kaynaklarını sömüren bir ihanet şebekesi, Türk milletine silah sıkmış, bomba yağdırmış, 15 Temmuzda darbe indirmek istemiştir. Herkes oraya, buraya kaçmış, saklanmış; devletin çökmesi an meselesiyken, Devlet Bahçeli gibi bir lider çıkmış, "Darbeye karşıyız ve hükümetin arkasındayız" mesajını ilan etmiştir. Herkesin kutup yıldızını aradığı o gün o anlarda karanlığı aydınlatan ise Bahçeli'nin attığı o ilk işaret fişeği olmuştur.

Bugün niye destek veriyoruz? Türkiye terör örgütlerinin kıskacı altında. Bu terör örgütlerine her türlü desteği veren dış güçler var. PKK, PYD, FETÖ ve benzeri terör örgütlerine karşı başlatılan bir mücadele var; biz bu mücadeleyi destekliyoruz ve sonuna kadar gidilmesini istiyoruz. Yani biz, AKP'ye değil; bu milletin belalılarıyla mücadeleye destek veriyoruz. Evde yangın çıkmış. Biz başkaları gibi, "Yangını kim çıkardı ise, kim sebep oldu ise O söndürsün" diyemeyiz. Diyen varsa Allah ıslah etsin, hidayet versin. Dolayısıyla biz kimsenin arkasından gitmiyoruz; ama başkaları bizim çizgimize yaklaşmış olabilir."

OHAL uygulamaları ve mağdurlar

OHAL uygulamaları içinde ve FETÖ ile mücadele kapsamında bazı yanlışlar olabileceğine de değinen MHP Genel Başkan Yardımcısı Adana Milletvekili Prof. Dr. Mevlüt Karakaya, "Esas olan elbette doğru ile yanlışı ayırabilmektir. Uygulamalarda mağdur kitle oluşmaması lazım. Burada asıl olması gereken şudur. Darbeyi yapanlar, bu darbenin arkasındakiler, buna destek verenler, bu yapının içindeki kriptolar bulunup üzerine gidilmelidir. O yapının bankasına para yatıranları, okullarına öğrenci göndereni toptan cezalandıran anlayış sakattır. Devlet o bankanın faaliyetine izin vermiş, o okula gönderilen öğrenciyi teşvik etmişken, o yapının sendikasını devlet açık tutmuşken; bütün mudileri, bütün velileri, bütün üyeleri suçlu ilan etmemek lazım. Bu yöntem yanlıştır. Biz bu süreçte MHP olarak; bu yanlışların düzeltilmesi için de mücadele veriyoruz, vermeye devam edeceğiz."

Yusuf Baş: "Gece-gündüz sahadıyız"

MHP Adana İl Başkanı Yusuf Baş da, teşkilatlarda yaşanan moralin üst seviyede olmasından memnuniyet duyduğunu söyledi. Baş "Sizlerin bu heyecanı, bu coşkusu, bu morali bizleri daha çok çalışmaya teşvik ediyor. Üreten, mutlu, huzurlu ve güçlü bir Türkiye yolunda bu milletin vazgeçilmezi, bu ülkenin son kalesi sizlersiniz. Adana'da güçlü bir şekilde ilerliyoruz. Gece-gündüz sahadayız. Fiilen halkımızın içindeyiz. Vatandaşlarımız, bizim haklı mücadelemizi görüyor ve takdir ediyor. Bizler de sizlerle, sizin birlik ve beraberlik içinde duruşunuzla gurur duyuyoruz. Allah birliğimizi bozmasın" dedi.

MHP’li Karakaya ve Baş’tan ziyaretler

MHP’li Karakaya ve Baş’tan ziyaretler

MHP’li Karakaya ve Baş’tan ziyaretler

MHP’li Karakaya ve Baş’tan ziyaretler

MHP’li Karakaya ve Baş’tan ziyaretler

MHP’li Karakaya ve Baş’tan ziyaretler

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber