Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Siyaset 30 Mayıs 2016 - 15:08 Yorum: 0

MHP’li Özdağ’dan MYK’ya ’Katılmaya Niyetlenmemesi’ Konusunda Uyarılmasına İlişkin Açıklama

MHP'nin genel başkan adaylarından MYK üyesi Ümit Özdağ, önümüzdeki süreçte toplanacak olan Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısına "katılmaya niyetlenmemesi"...

MHP’li Özdağ’dan MYK’ya ’Katılmaya Niyetlenmemesi’ Konusunda Uyarılmasına İlişkin Açıklama

MHP'nin genel başkan adaylarından MYK üyesi Ümit Özdağ, önümüzdeki süreçte toplanacak olan Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısına "katılmaya niyetlenmemesi" konusunda uyarılması iddialarına ilişkin, "MHP yönetiminin bu konuda takındığı tutumu öğrendikten sonra MHP'nin kamuoyundaki imajını zedeleyecek herhangi bir görüntü oluşmasın diye bu toplantıya gitmeme kararı aldım" dedi.

MHP'nin önümüzdeki süreçte yürüteceği politikaları belirlemek üzere toplanacak MYK toplantısı öncesi MHP genel başkan adaylarından MYK üyesi Ümit Özdağ, "MYK toplantısına katılmaya niyetlenmemesi" gerektiği konusunda uyarıldığını doğrulayarak, davet edilen ve edilmeyen bazı MYK üyeleri ile yaptığı değerlendirmeden sonra MYK toplantısına katılmama kararı almasıyla ilgili şunları kaydetti:

"Bir süreden bu yana Genel Merkez mevcut politikaları eleştiren MYK üyelerini toplantılara davet etmiyor. Davet edilmemesine rağmen giden üyeler ise toplantı kapısında durduruluyor ve içeri alınmıyor. Aslında bu hukuken bir suçtur. Bizleri seçen delegelerin iradesinin yok sayılmasıdır. MHP'nin kendi tüzüğünü uygulamamasıdır Ben MHP'nin seçilmiş Merkez Yönetim Kurulu üyesiyim. Benim toplantıya davet edilmemem de toplantıya gitmem halinde tatsız olaylar yaşanabileceğine dair uyarılmam da ayıptır, yakışıksızdır. Ben o toplantıya gider girerim. Beni hiç kimse bundan alıkoyamaz. Ancak çıkacak olaylar ile partimiz zarar görecektir. Sadece partimin imajı ve bana destek veren yüzlerce delegenin itibarının sarsılmaması için MYK toplantısına gitmemeye karar verdim. Bu konudaki değerlendirmeyi partimiz kamuoyu ve delege arkadaşlarım gayet net yapacaktır, bundan hiç şüphem yok."

Öte yandan, olayın önümüzdeki süreçte gerçekleştirilen politikaları belirlemek üzere Merkez Yönetim Kurulu'nun toplanacağına ilişkin bilgiler doğrultusunda kendisine herhangi bir davet gelmeyen Genel Başkan adayı ve Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ'ın Genel Merkezi telefonla aramasıyla başladığı iddia edildi.

Özdağ'ın "MYK'nın her üyesine toplantıya katılması konusunda çağrı gittiği halde neden kendisine çağrı gelmediğini" sorduğu MHP Genel Merkez yetkilisinin, Özdağ'ın davetli olmadığını açıklamakla yetindiği kaydedildi. Bunun üzerine Özdağ, toplantıya katılmasının kendisinin demokratik bir hakkı olduğunu ifade ederek, yapılan uygulamanın yanlışlığını dile getirdiği ifade edildi.

Toplantıya katılmak üzere hazırlık yaparken Özdağ'ın telefonla arandığı, "Toplantıya katılmanız Genel Başkan Devlet Bahçeli tarafından istenmiyor, lütfen gelmeye kalkışmayın, kötü sonuçlara yol açabilecek gelişmeler olabilir" denildiği ileri sürüldü. Ayrıca Ümit Özdağ'ın yakın çevresinden isimlerin de aranarak "kötü olaylar olabileceğinin" altının çizildiği ve Özdağ'ı MYK toplantısına gelmekten vazgeçirmeleri istendiği iddia edildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber