Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Siyaset 21 Ağustos 2016 - 11:13 Yorum: 0

MHP’li Yalçın’dan teröre lanet

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Prof.

MHP’li Yalçın’dan teröre lanet

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Semih Yalçın, Gaziantep'te yaşanan terör olayına lanet okudu.

MHP'li Semih Yalçın, 15 Temmuz'daki darbe girişiminin başarısızlığa uğramasından sonra Türkiye'de terör eylemlerinin giderek tırmandığını söyleyerek, "Son olarak Gaziantep'te bir düğün töreni sırasında doğrudan sivil halka yönelen alçakça saldırı da göstermektedir ki Türkiye; birbirini takip eden, planlı ve maksatlı terör saldırılarıyla karşı karşıyadır. Küresel güçler tarafından tezgahlanan terör saldırılarının hedefinde Türk milletinin birlik ve bütünlüğü, Türkiye'nin istikrarı vardır" dedi.

"Ortak akıl, üst akıldan daima üstündür"

Terör eyleminin üst aklın işi olduğunu vurgulayan Yalçın, Milli Mücadele dönemindeki halk direnişini hatırlatarak milli birlik ve bütünlüğe şu ifadelerle vurgu yaptı:

"Gaziantep'teki serseri terör eylemi, Türkiye'yi hizaya getiremeyeceğini anlayan küresel güçlerin; taşeronlarını ümitsizce, fütursuzca milletimizin üzerine gönderdiğinin işaretidir. Milletimizin ortak sevincini ve mutluluğunu paylaştığı geleneksel bir törende bile bomba patlatacak kadar gözü dönmüş, insanlıktan çıkmış hainler; amaçlarına asla ulaşamayacaktır. Türk milleti; birlik ve bütünlüğüne yönelen bu saldırıları, bekasına yönelen tehdidi dize getirecektir. Milli Mücadele döneminde milletimiz dosta düşmana ispatlamıştır ki ortak akıl "üst akıl'dan daima üstündür."

"Türk milleti hürriyetine düşkündür"

Türk milletinin bağımsızlığına düşkün olduğunu dile getiren Yalçın, Gazianteplilere ve Türk milletine baş sağlığında bulundu. Yalçın "Türk milletinin bağımsızlık ve hürriyetine nasıl düşkün olduğunu Kurtuluş Savaşı yıllarında gösteren ve bu uğurda nice evlatlarını şehit vererek gazilik unvanını alan güzide kentimizde meydana gelen menfur saldırıyı şiddetle kınıyoruz, lanetliyoruz. Gaziantep'te meydana gelen saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar, kederli ailelerine ve Türk milletine başsağlığı diliyoruz" ifadelerini kaydetti. (YLMZ-MK-Y)

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber