Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Siyaset 14 Nisan 2014 - 16:38 Yorum: 0

MHP'nin Kastamonu'daki seçim sonuçlarına itirazı

Türkiye Sakatlar Derneği Kastamonu Şube Başkanı Serhat Yolasığmazoğlu, MHP'nin, bazı engellilerin oy kullanma ehliyeti bulunmadığı halde oyları geçerli sayıldığı iddiasıyla YSK'ya yaptığı itiraz başvurusuna tepki gösterdi

MHP'nin Kastamonu'daki seçim sonuçlarına itirazı

KASTAMONU (AA) - Türkiye Sakatlar Derneği Kastamonu Şube Başkanı Serhat Yolasığmazoğlu, MHP'nin, bazı engellilerin oy kullanma ehliyeti bulunmadığı halde oyları geçerli sayıldığı iddiasıyla Yüksek Seçim Kuruluna (YSK) yaptığı itiraz başvurusuna tepki gösterdi.

Yolasığmazoğlu, dernekte düzenlediği basın toplantısında, kısıtlı oldukları gerekçesiyle oylarının geçersiz sayılmasının engellileri ve ailelerini rencide ettiğini söyledi.

Yolasığmazoğlu, Seçim Kanunu'nda engellilerin oy kullanmalarının sakıncalı olduğuna dair hüküm bulunmadığını savunarak, şöyle konuştu:

"Bu konuda dedikodularla bilgi kirliliği oluşturulmuştur. Seçmen listelerinde var olan engellilere, aileleri elbette oy kullandırmış ve engellinin en doğal hakkını yerine getirmişlerdir. Engellilerde kısıtlı olanlar, mahkemelerce vasi tayin edilenlerdir. Engellilerin vasi tayin edileni kısıtlı olmayıp, hataya düşülen ve atlanan nokta buradadır. Kısıtlı olanlar, 'akıl hastalığı veya akıl zayıflığı' diye tarif edilemez. Bunun derecesi, tedavisi ve süreci vardır. Bu sebeple vasi tayin edilenlerin bazıları seçmen olur, bazıları da olamaz."

"Engeli ne olursa olsun, siyaset yapanlar, engelsiz seçmenlere gösterilen saygıyı engelli seçmene de göstermelidir" diyen Yolasığmazoğlu, seçmen listesi askıda kaldığı süreçte itiraz edilmediği takdirde kesinleştiğini dile getirdi.

Yolasığmazoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

"Kamuoyunda engelliler kullanılarak hile yapıldığı dedikodusunu nasıl yayabildiniz? Hangi vicdanla yapıldığını inanın 'zihinsel engelli' diye konu ettiğiniz insanlar bile anlamıyor. Bizler siyahi, sizler beyazlar mısınız? Engellinin bu ülkede oy hakkını nasıl sorgularsınız? Engellinin oy hakkını sorgulamak yerine, seçimlerde engellinin bina engeliyle yaptığı mücadeleyi, anne ve babalarının sırtlarında sandıklara ulaşmaya çalışması sorgulanmalıdır."

MHP, 30 Mart seçimlerinde 245 oy farkla belediyeyi kaybetmesinin ardından, 130 seçim tutanağında yanlış yapıldığı ve 320 kişinin oy kullanma ehliyeti olmadığı halde oy kullandığı iddiasıyla YSK'ya başvurmuştu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber