Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 26 Mayıs 2016 - 11:23 Yorum: 0

Midyat Şehitleri İçin Tören Düzenlendi

Mardin'in Midyat ilçesinde teröristlerce Anıtlı Jandarma Karakolu'na bombalı araçla düzenlenen saldırıda şehit olan 1 asker ve 2 korucu için tören düzenlendi.

Midyat Şehitleri İçin Tören Düzenlendi

Mardin'in Midyat ilçesinde teröristlerce Anıtlı Jandarma Karakolu'na bombalı araçla düzenlenen saldırıda şehit olan 1 asker ve 2 korucu için tören düzenlendi. Törene katılan geçici köy korucularının yakınları tören boyunca gözyaşı dökerek Kürtçe ağıtlar yaktı.

Mardin'in Midyat ilçesine bağlı Anıtlı Jandarma Karakolu'na terör örgütü mensuplarınca akşam saat 19.50'de bombalı araçla gerçekleştirilen saldırıda şehit olan jandarma kıdemli astsubay Salih Yıldırım ve Geçici Köy Korucuları Tahsin Demir ile Şeyhmus Bora için Mardin'de resmi tören düzenlendi. Mardin 70. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'ndaki Selen Kışlası'nda düzenlenen törene Vali Ömer Faruk Koçak, 7. Kolordu Komutanı Orgeneral İbrahim Yılmaz, 70. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Salih Kırhan, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Alaaddin Karsavuran, Emniyet Müdürü Lütfullah Uğur Pekcan ve bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, vatandaşlar ile şehit olan korucuların yakınları katıldı.

Tören, şehitlerin Türk bayrağına sarılı cenazelerinin katafalka konulmasıyla başladı. Şehitlerin öz geçmişinin okunması ile devam eden törende Mardin İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun dua okudu. Ardından birlik adına konuşma yapan Hava Savunma Teğmen Kubilay Karadeniz, terör örgütünün vatandaşı silah zoruyla canlı kalkan gibi kullandığını belirterek, masum insanları ve beşikteki bebekleri dahi öldürerek kirli yüzünü tekrar gösterdiğini ifade etti. Karadeniz, terör örgütü mensuplarının Türkiye Cumhuriyeti devleti kanunları önünde yaptıkları bu caniliklerin hesabını mutlaka vereceğini vurguladı.

Törenin ardından Şehit Jandarma Kıdemli Astsubay Salih Yıldırım'ın cenazesi memleketi Tokat'a ve Geçici Köy Korucuları Tahsin Demir ile Şeyhmus Bora'nın cenazeleri ise Midyat'ın Ortaca köyüne defnedilmek üzere uğurlandı. Törene katılan geçici köy korucularının yakınları tören boyunca gözyaşı dökerek Kürtçe ağıtlar yaktı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber