Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 23 Kasım 2014 - 20:23 Yorum: 0

Midyat'ta diş hastanesi için 2 bin imza toplandı

İlçede faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşu temsilcileri, eski hastane binası yerine ağız ve diş sağlığı merkezi yapılması için basın açıklaması yaptı

Midyat'ta diş hastanesi için 2 bin imza toplandı

MARDİN (AA) - Midyat ilçesinde faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşu temsilcileri, adliye sarayı yapılmak istenen eski hastane binasının ağız ve iş sağlığı merkezi yapılması için basın açıklaması yaptı.

Seyitler Mahallesi'ndeki eski devlet hastanesi bahçesinde bir araya gelen sivil toplum kuruluşu üyeleri adına basın açıklaması yapan Rıfat Direkçi, ağız ve diş sağlığı merkezi yapılması için 2 bin imza topladıklarını söyledi.

Eski Midyat Devlet Hastanesi yerinin ağız ve diş sağlığı merkezi yapılması isteğini yineleyen Direkçi, "Midyat 105 bin nüfusu, 15 bin Suriyeli mülteci ile beraber, Gercüş, Dargeçit, İdil, ilçe merkezleri ve köyleriyle beraber ilçemizde sağlık hizmeti gören vatandaş sayısı 250 bin civarındadır" dedi.

Direkçi, 40 yıldır sağlık hizmeti veren bir yerin yine sağlık alanına tahsis edilmesi gerektiğini belirterek, şöyle konuştu:

"Bir bölümü Acil 112 istasyonu, bir bölümü Aile Sağlık Merkezi, bir bölümü de Toplum Sağlığı Merkezi olarak hizmet veren binada boş kalan acil servis binasına veya bunun yerine yapılacak yeni binaya ağız ve diş sağlığı merkezi yapılmasını istiyoruz. Adalet sarayı için Adalet Bakanlığına ait cezaevi çevresindeki arsalar daha uygundur. Bizler ilçe halkı olarak kaymakamımıza, valimize, Sağlık Bakanlığımıza, Başbakanımıza ve Cumhurbaşkanımıza sesleniyoruz: Bütün Midyat ve çevre ilçelerinin bu isteğine olumlu cevap bekliyoruz."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber