Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Güncel 04 Mart 2015 - 15:48 Yorum: 0

Midyat'ta kız medresesinin temeli atıldı

Midyat'ta, 120 kişi kapasiteli yatılı kız medresesinin temeli düzenlenen törenle atıldı

Midyat'ta kız medresesinin temeli atıldı

MARDİN (AA) - Midyat'ta, 120 kişi kapasiteli yatılı kız medresesinin temeli düzenlenen törenle atıldı.

Bağlar Mahallesi'nde yapılacak olan medresenin temel atma töreninde konuşan medrese sorumlusu Abdurrahim Kaya, 4 kat ve bin 500 metre kare kapalı alandan oluşacak medresenin 120 kişilik yatılı hafızlık hizmeti vereceğini söyledi.

Hayırseverlerin yardımlarıyla medresenin inşaatına başlayacakları medresede Midyat İlçe Müftülüğü'nün yardımıyla İslami eğitim vereceklerini dile getiren Kaya, şöyle konuştu:

"Şu an eğitim vermekte olduğumuz medresede 55 kız öğrencimiz eğitim alıyor. Talepleri karşılayamaz hale geldiği için bu yeni medreseyi yapma kararı aldık. Medresemiz, iki bölümden oluşmakta. irinci bölüm yatılı hafızlık diğer bölüm yediden yetmişe İslami eğitim alabilecek şekilde İlçe Müftülüğü'nün desteği ile hizmet verecektir. Medresemizde Arapça, tefsir, hadis dersleri verilecek."

Bölgenin tanınmış din alimlerinden Molla İbrahim Akar ise, yeni bir sahabe nesli oluşturmak için bu medresenin temelini attıklarını belirtti.

Bu medreseler sayesinde toplumda yaşanan olumsuzlukların biteceğini ifade eden Akar, "Bundan dolayı temeli atacağımız bu medresemiz Resulullah'ın (sav) kurduğu o Süffe Okulunun müfredatını inşallah bizlere hatırlatacak ve tekrar yaşatacaktır. Tabi bu konuda bizlere büyük görevler ve büyük işler düşüyor. Zenginlerimiz ve hayırseverlerimiz, bu medresenin daha erken bitmesi için ellerinden gelen yardımları esirgememesi lazım. Herkes fedakarlık yapmalı. Kimisi eliyle, kimisi diliyle, kimisi malıyla, kimisi de kalemiyle bu medreseye katkı sunmak zorundayız" diye konuştu.

Sivil toplum kuruluşları temsilcileri, din alimleri ve vatandaşların katıldığı temel atma töreni, yapılan ikram ve dua ile sona erdi.

ETİKETLER: Kız medresesi , Temel atma , Mardin
Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber