Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Eğitim 16 Ocak 2018 - 12:43 Yorum: 0

Midyat’ta ‘Yazar-Öğrenci’ buluşmaları başladı

Mardin'in Midyat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce organize edilen "Yazar-Öğrenci" buluşmaları başladı.

Midyat’ta ‘Yazar-Öğrenci’ buluşmaları başladı

Mardin'in Midyat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce organize edilen "Yazar-Öğrenci" buluşmaları başladı. Eğitimci-Yazar Behçet Gülenay öğrencilerle buluşup söyleşide bulundu.

Fen Lisesi konferans salonunda düzenlenen programa, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Altay, Fen Lisesi Müdürü Faruk Tercan, öğretmenler ve öğrenciler hazır bulundu. Midyat'ta bulunan okullarda 3 gün boyunca Eğitimci Yazar Behçet Gülenay her gün dört okulda öğrencilere okumanın önemi konusunda söyleşide bulunacak. Konuk yazarın biyografisinin okunmasıyla başlayan programda daha sonra İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Altay'ın yaptığı konuşmayla devam eti. Altay, "Behçet Gülenay bizim için kıymetli bir değer, bunun sebebi bizim toprakların yetiştirdiği bir evladın olması. Az önce biyografisinde Gercüş'ün bir köyünde dünyaya geliyor, okulunu orada okuyor yine burada bizim buradaki bölgede yaşamını sürdürüyor. Fakülteyi bitirdikten sonra öğretmenlik mesleği ile birlikte sanat icra ediyor, şiir yazıyor, öykü yazıyor, roman yazıyor ve bunları gerçekten çok güzel bir şekilde icra ediyor. Bunları ben niye anlatıyorum? Sizlerde de bu istek ve arzu olursa sizler de bunu rahatlıkla yapabilirsiniz" ifadelerini kullandı.

Ardından kürsüye çıkan Eğitimci-Yazar Behçet Gülenay öğrencilerle söyleşide bulundu. Kitap okumanın önemini vurgulayan Gülenay, "En güzel eylem, kitap ile başlar okumak ile başlar. Yüce Rabbimiz biliyorsunuz inen ilk ayette "Oku" diye hitap ediyor biz kullarına. Okumak, tefekkür etmek, yeryüzünü okumak olup, bitenleri okumak düşünmek, sınamak, tartışmak, sorgulamak bunun için okumak. Zaten Allah Teala yine diyor ki, "Yeryüzünde sizin için yarattığım her şey sizin için birer ayettir." Bu ayetleri okuyup kavramak lazım, bunlar için de yüce kitabı, anlamak anlaşılır kılmak için bu kitaplar vardır" dedi.

Soru cevap şeklinde devam eden söyleşide, Gülenay öğrencilerin isteği üzerine şiir okuduktan sonra öğrencilere kitap imzalamasıyla program son buldu.

Midyat’ta ‘Yazar-Öğrenci’ buluşmaları başladı

Midyat’ta ‘Yazar-Öğrenci’ buluşmaları başladı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber