Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 20 Nisan 2014 - 13:23 Yorum: 0

Mikro kredi ile iş yeri açarak yaşama tutundu

MUĞLA (AA) - Muğla'da 2 yıl önce eşini kaybeden Aysel Titiz, mikro kredi desteği ile kendi iş yerini açarak hayata tutundu.Menteşe ilçesinde yaşayan 59 yaşında 2 çocuk annesi Aysel Titiz,...

Mikro kredi ile iş yeri açarak yaşama tutundu

MUĞLA (AA) - Muğla'da 2 yıl önce eşini kaybeden Aysel Titiz, mikro kredi desteği ile kendi iş yerini açarak hayata tutundu.

Menteşe ilçesinde yaşayan 59 yaşında 2 çocuk annesi Aysel Titiz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, babasını hiç görmediğini, 8 yaşında da annemi kaybettiğini söyledi.

Bir aileye evlatlık olarak verildiğini kaydeden Titiz, Muğla’da zengin bir ailenin evinde 10 sene evlatlık kaldıktan sonra 18 yaşında evlenerek İzmir’e yerleştiklerini bildirdi.

Okula gitmediği için dikiş kursu aldığını bildiren Titiz, ilkokul diplomasına 34 yaşında kavuştuğunu ifade etti.

İzmir’de 24 yıl yaşadıklarını, 17 yıl önce de ailesiyle Muğla’ya taşındıklarını söyleyen Titiz, "Eşim son olarak terzi dükkanı açmıştı. 2 yıl önce eşimi kaybedince zor bir dönem geçirdim. Türkiye İsrafı Önleme Vakfının mikro kredi projesine başvurdum. Aldığı krediyle kendi iş yerimi açarak hayata tutundum" dedi.

Titiz, her kadının ayakları üzerinde durması gerektiğini vurgulayarak, "Benim gibi zorluk çeken kadınlar mikro kredi alarak küçük bir iş yeri açmalı ve ayakları üzerinde durabilmeliler. Mikro krediden sonra daha da fazla çalışma isteği, daha da fazla ilerlemek ve yükselmek istedim" diye konuştu.

- Muğla'da bin 260 üyesi var

Muğla Mikro Kredi yöneticisi Necla Alan ise Türkiye’nin 68 ilinde şubeleri bulunduğunu, bankadan kredi kullanamayan, gerçekten ayakları üzerinde durmak isteyen kadınlara destek vermeyi amaçladıklarının altını çizdi.

Alan, kentte yaklaşık bin 260 üyeleri bulunduğunu bildirdi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber