Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 13 Mart 2015 - 18:03 Yorum: 0

Mikrokredi ile 8 çocuğunun geçimini sağlıyor

Siirt'te eşinin 10 yıl önce terk ettiği 8 çocuk annesi kadın, mikro krediyle kurduğu iş yeriyle geçimini sağlamaya çalışıyor

Mikrokredi ile 8 çocuğunun geçimini sağlıyor

SİİRT (AA) - Siirt'te eşinin 10 yıl önce terk ettiği 8 çocuk annesi kadın, mikro krediyle kurduğu iş yeriyle geçimini sağlamaya çalışıyor.

Koyun (45), mikrokrediyle aldığı 10 bin lirayla dikim ve çeyiz evi kurarak, kazandığı para ile çocuklarına hem annelik hem de babalık yapıyor

- "Kendi işimi kurduğum için mutluyum"

Koyun, AA muhabirine, eşi terk ettikten sonra ailesinin kendilerine destek sunduğunu ancak yine de geçinmekte zorlandıklarını söyledi.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan bir yıl boyunca aldığı yardım ile geçimini sağladığını ifade eden Koyun, daha sonra çalışmaya karar verdiğini belirtti.

"7 ay önce Botan Çayı'ndaki ani su yükselmesi sonucu 6 kişinin ölümüyle sonuçlanan olayda kardeşim Osman Parlaküşer (34) ile yeğenlerim Betül (8) ve Şeval'i (5) kaybetmek beni çok üzdü. Eşimin bizi terk etmesi beni bu kadar üzmedi. Çünkü kardeşim benim hem babam hem oğlum, tüm gücüm, tek sırdaşımdı" diyen Koyun, şöyle konuştu:

"Kendi işimi kurduğum için mutluyum. Çocuklar büyüdükçe masrafları da arttı Hem iş yeri hem de evini idare etmekte zorlanıyorum."

- Çocuklarına hem anne hem baba oldu

SYDV Siirt Aile Destek Merkezi (ADEM) Koordinatörü Nurten Temiz ise Koyun'un kurduğu iş yeriyle çocuklarının geçimini sağlamaya çalıştığını belirterek, bölgede yaşayan kadınlardan çoğunun sıkıntılar çektiğini ancak her sıkıntıya, "kader" diyerek boyun eğdiklerini dile getirdi.

"Ayşe hanım da eşi onları bırakıp gittikten sonra çocuklarına hem anne hem de baba olduğuna ben şahidim" ifadesini kullanan Temiz, Koyun'un girişimcilik kursunda alacağı eğitim ile daha büyük bir iş yeri açıp, istihdam sağlayacak bir iş kadını olacağına inandığını sözlerine ekledi.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber