Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
05:41 ABD üniversitelerindeki Filistin’e destek gösterileri ülke geneline yayılıy...05:36 Trump’a yönelik “sus payı” davasında tanıklar ifade verdi05:15 Mevsimlik tarım işçilerinin çalışma koşullarının iyileştirilmesine yönelik...02:43 Lokanta ve kafelerde KDV oranında değişiklik Resmi Gazete’de01:41 AFAD:"Erzincan’ın Tercan ilçesinde saat 01.30’da 4.1 büyüklüğünde deprem me...01:38 Pastanede oturan 2 kişiye silahlı saldırı: 1 ölü, 1 yaralı01:29 Ahlat’ta ‘Tarihe Damga Vuranlar Haluk Dursun’ anma programı düzenlendi01:13 Lokanta ve kafelerde yüzde 8 olan KDV, yüzde 10’a, yüzde 18 olan KDV, yüzde...01:02 Otomobil su kanalına uçtu: Öldüğü düşünülen sürücünün yüzerek kaçtığı ortay...00:59 THY Euroleague: Monaco: 93 - Fenerbahçe: 8800:56 Konya’da bir apartmanın 9’uncu katı alevlere teslim oldu00:54 Küçükçekmece’de bir kadın evinde ölü bulundu00:21 "14. Uluslararası Tarım, Orman ve İnsan Fotoğraf Yarışması"na başvurular ba...00:10 Çoruh Kültür Merkezinde Şiir Gecesi00:10 Bayburt’ta 2. İl Koordinasyon Toplantısı için toplanıldı00:09 Kemaliye’de 1 ev yandı00:09 Şoförlere trafik eğitimi verildi00:09 Erzincan’da helikopter ambulans donanımlarının tanıtıldığı bilgilendirme to...00:09 Bayburt’ta ’Eczane Teknisyenleri ve Teknikerleri Günü’ dolayısıyla etkinler...00:06 Bakan Tunç: "İsrail Dışişleri Bakanının, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyi...
Güncel 30 Eylül 2014 - 12:43 Yorum: 0

Mikrokredi ile hayatı değişti

Mardin'in Kızıltepe ilçesindeki Zeynep Turhan, aldığı mikrokredi sayesinde hem kendine hem de eşine iş yeri açtı

Mikrokredi ile hayatı değişti

MARDİN (AA) - ADNAN KOÇHAN - Kızıltepe ilçesinde yaşayan Zeynep Turhan, aldığı mikrokredi sayesinde hem kendine hem de eşine iş yeri açtı.

Kızıltepe'deki 3 çocuk annesi Turhan, 10 yıl önce ekonomik sıkıntılar nedeniyle mikrokrediye başvurarak iş yeri açmak istedi. İlk etapta 700 liralık kredi desteğiyle çeyiz dükkanı açan Turhan, sürekli aldığı kredilerle işini genişletti.

Kazancının artması üzerine Turhan, uzun yıllar amelelik yaparak ailesinin geçimini sağlamaya çalışan eşi Mehmet Turhan'a da bakkal dükkanı açtı.

Turhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yıllarca amelelik yapan eşinin bel fıtığı rahatsızlığı nedeniyle işini yapamayacak duruma geldiğini söyledi.

Eşine destek olmak için çalışmaya karar verdiğini dile getiren Turhan, girişimci kadınlara mikrokredi verildiğini duyduğunu, bundan yararlanmak için başvurduğunu bildirdi.

İlk aldıkları kredi ile iş yeri açtıklarını dile getiren Turhan, "Yavaş yavaş eşimle omuz omuza vererek, iş yerimizi geliştirdik. 700 lira bitti, 3 bin lira aldık, 3 bin lira bitti, bir daha 3 bin lira aldım, sonra 5 bin lira aldım" diye konuştu.

En son 10 bin lira mikrokredi aldığını, işlerinin iyi gitmesi üzerine eşine de bakkal dükkanı açtıklarını aktaran Turhan, şöyle devam etti:

"Mikrokredi sayesinde açtığımız iş yerleriyle artık kimseye muhtaç değiliz. Benim girişimim diğer kadınları da umutlandırdı. Birçok kadın beni örnek alarak iş yeri açtı. Çok şükür şu anda 3 çocuğum da okuyor. Devletimizden Allah razı olsun, çok güzellikler yaşattılar bizlere. Bir iş yeri iken ikinci iş yerini açtık. Çocuklarıma daha güzel bir gelecek için çalışıyoruz." 

Kızıltepe Kaymakamlığı Mikrokredi Şube Müdürü Canan Özçelik ise mikrokredinin 2003 yılından itibaren Türkiye'de uygulandığını söyledi.

Diyarbakır'da başlanan mikrokredi uygulamasının birçok ile yayıldığını anımsatan Özçelik, dar gelirli kadınlara kredi desteği verdiklerini bildirdi.

Kızıltepe'de binden fazla kadının uygulamadan yararlandığına dikkati çeken Özçelik, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Dar gelirli kadınlara evlerine gelir sağlamaları için yardımcı olmaya çalışıyoruz. 700 lira cüzi bir miktar ile Turhan, açtığı iş yerini büyüttü. Her defasında aldığı krediler sayesinde eşine de dükkan açtı. Turhan'ın bu başarılı davranışı tüm kadınlara örnek olmalı. Dar gelirli ve girişimci kadınları bekliyoruz."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber