Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Kültür 28 Mayıs 2022 - 11:24 Yorum: 0

Milas Beçin Ortaokulu kültürel mirasa sahip çıktı

Muğla'nın Milas ilçesinde Beçin Ortaokulu öğrencilerinin Koca Nine ve Tilki Masalı gösterisi beğenildi.

Milas Beçin Ortaokulu kültürel mirasa sahip çıktı

Muğla'nın Milas ilçesinde Beçin Ortaokulu öğrencilerinin Koca Nine ve Tilki Masalı gösterisi beğenildi.

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü'nün (UNESCO) 17 Ekim 2003 tarihinde "Somut Olmayan Kültürel Mirasın Korunması Sözleşmesi"ni kabul etmesi ve Türkiye'nin de 27 Mart 2006 tarihinde sözleşmeye taraf olması ile başlayan sürece Milas okulları da katkı sağlıyor. Kültürel çeşitliliği zenginleştiren sözlü olarak nesilden nesile aktarılan kültürel mirasa Beçin Ortaokulu sahip çıktı. Okul Öncesi Öğretmeni Kader Duman rehberliğinde 6-A ve 6-B sınıfı öğrencilerinin katılımıyla hazırlanan, Anadolu Masalları arasında yer alan "Koca Nine ve Tilki" masalı velilerin beğenisine sunuldu.

Somut olmayan kültürel miraslar olan destanlar, efsaneler, halk hikayeleri, atasözleri, masallar ve fıkraların taşıdığı değerleri öğrencilere aktarmayı amaçladıklarını belirten Kader Duman, "Okul idaremiz ile birlikte bu güzellikleri en keyifli, en akılda kalıcı haliyle öğrencilerimize aktarmak istedik. Hazırlık aşamasında hepimiz çok eğlendik, büyük keyif aldık. Gösterimizi izleyenlerin de bizler kadar keyif aldıklarını düşünüyorum. Bundan sonraki süreçte de farklı masallarla velilerimizi buluşturmaya devam edeceğiz" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber