Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Güncel 31 Temmuz 2014 - 16:23 Yorum: 0

Milas-Bodrum Havalimanı bayramda 70 bin kişiyi ağırladı

MUĞLA (AA) - Tatilini dünyanın önemli tatil merkezlerinden biri olan Bodrum'da geçirmek için ilçeye gelen turistler hava trafiğini yoğunlaştırdı. Milas-Bodrum Havalimanı yetkililerinden...

Milas-Bodrum Havalimanı bayramda 70 bin kişiyi ağırladı

MUĞLA (AA) - Tatilini dünyanın önemli tatil merkezlerinden biri olan Bodrum'da geçirmek için ilçeye gelen turistler hava trafiğini yoğunlaştırdı. 

Milas-Bodrum Havalimanı yetkililerinden alınan bilgiye göre, aralarında yerli turistlerin de bulunduğu tatilciler Ramazan Bayramı'nın 3 gününde hava trafiğindeki uçak sayısını artırdı. 

Bayramda gün içerisinde havalimanında inen ve kalkan uçak sayısı 590'ı bulurken iç hatlara gelen ve giden yolcu sayısı 70 bine yaklaştı. Bayram tatili döneminde havalimanının iç hatlarında 31 bin yolcu, dış hatlarında ise 35 bin yolcuyu ağırlandı. 

İç hatlara iniş yapan yaklaşık 158 yolcu uçağı 3 gün içeresinde ortalama 17 bin 850 yolcuyu Bodrum'a taşırken 159 uçakta yaklaşık 14 bin 963 yolcuyu havalandırdı. 

Dış hatlara iniş yapan 137 yolcu uçağı ise yaklaşık 18 bin 788 turisti ilçeye taşırken 136 uçak 17 bin 188 yolcuyu Bodrum'dan Almanya, İngiltere gibi ülkelere taşıdı. 

Tatilini Bodrum'da geçirmek için başvuruda bulunanların taleplerini karşılamaya çalışan özel hava yolu şirketleri Bodrum'a ek uçak seferleri düzenledi. 

Öte yandan bayram tatilini Bodrum'da geçiren ve karayoluyla İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyükşehirlere dönmeyi tercih eden tatilciler araçlarıyla yollarda uzun kuyruklar oluşturdu. Yoğunluk nedeniyle Kıbrıs Şehitleri Caddesi, Turgutreis-Bodrum Karayolları'nda maddi hasarlı trafik kazaları meydana geldi. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber