Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 26 Mayıs 2016 - 17:18 Yorum: 0

Milas’ta Faaliyetlerini Sürdüren Dershaneye İkinci Kapatma

Muğla Valiliği'nin kararıyla faaliyetine devam ettiği gerekçesiyle kapatılan özel dershane, aynı binanın yine öğrenci kayıtları için kullanıldığı...

Milas’ta Faaliyetlerini Sürdüren Dershaneye İkinci Kapatma

Muğla Valiliği'nin kararıyla faaliyetine devam ettiği gerekçesiyle kapatılan özel dershane, aynı binanın yine öğrenci kayıtları için kullanıldığı belirlenince tamamen mühürlendi.

Geçtiğimiz hafta, Milli Eğitim Bakanlığı müfettişlerinin raporu doğrultusunda dershanelerin özel okula dönüşmesini zorunlu kılan 6528 sayılı kanuna aykırılık içerdiği gerekçesiyle Muğla Valiliğinin kararıyla ruhsatı iptal edilen özel dershanenin Milas şubesi, bu kez tamamen mühürlendi.

İlk iptalde, dershaneye bağlı görevlilerin kayıt bürosunu, bağlı şirketlerin muhasebe bürosu olarak da kullandıklarını belirtmesi üzerine, yalnızca derslikler mühürlenerek eğitim faaliyetleri sonlandırılmıştı. Muhasebe bürosu olarak kullanıldığı belirtilen bölümün, halen öğrenci görüşme ve dershane faaliyetleriyle bağlantısının tespit edilmesi üzerine Milli Eğitim Müdürlüğü, Emniyet Müdürlüğü ve Milas Belediye ekiplerinden oluşan komisyon bu bölümü de kapattı. Dershaneye gelen görevliler, kararı tebliğ ederek ilgili bölümün boşaltılmasını sağladı.

Mühürlemeye ilişkin bilgi veren Milas Milli Eğitim Müdürü Şaban Karakoç, kurumun daha önce mühürlenen bölümünde eğitim faaliyetlerinin sonlandırıldığını ancak gelen şikayetler üzerine halen öğrencilerle görüşmeler yapıldığının tespit edildiğini belirtti. Karakoç, "Söz konusu kuruma daha önce Bakanlığımız müfettişlerimizin raporu doğrultusunda kanunu yerine getirmedikleri için kapatma kararı verilmişti. Şirketin muhasebe bölümü için kullanıldığı beyan edilen bölümün, uyarılara rağmen eğitimle bağlantılı işlerle kullanıldığının ekiplerimizce tespit edilmezi üzerine valiliğimiz kararıyla oluşturulan komisyon, kararın gereğini yaparak kurumun faaliyetini tamamen sonlandırmıştır" ifadelerini kullandı.

Milas’ta Faaliyetlerini Sürdüren Dershaneye İkinci Kapatma

Milas’ta Faaliyetlerini Sürdüren Dershaneye İkinci Kapatma

Milas’ta Faaliyetlerini Sürdüren Dershaneye İkinci Kapatma

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber