Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 30 Ağustos 2016 - 11:53 Yorum: 0

Milas’ta Zafer Bayramı kutlamaları

Milas'ta 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 94. yıl dönümü, düzenlenen törenle kutlandı.

Milas’ta Zafer Bayramı kutlamaları

Milas'ta 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 94. yıl dönümü, düzenlenen törenle kutlandı.

30 Ağustos 1922'de Dumlupınar'da Mustafa Kemal'in başkumandanlığında zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz'un 94. yıl dönümü, Milas'ta yapılan törenle kutlandı.

Milas'ta saat 09.00'da düzenlenen törende; Milas Kaymakamlığı, Milas Garnizon Komutanlığı ve Milas Belediyesi adına Atatürk Anıtı'na çelenkler bırakıldı.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin hazırladığı programda protokol üyeleri, Milas Kaymakamı Fuat Gürel, Milas Garnizon ve Hava Meydan Komutanı Albay Cenk Erataç, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ve Milas Cumhuriyet Başsavcısı Bilal Gümüş Hükümet Konağı önünde tebrikleri kabul etti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Üsteğmen Volkan Siguran yaptı. Siguran, konuşmasında Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün şu sözlerine yer vererek, "Türk Halkı yüzyıllardan beri hür ve bağımsız yaşamış, bağımsızlığı yaşama gereği saymış bir kavmin kahraman evlatlarıdır. Bu millet, bağımsızlıktan uzak yaşayamamış, yaşayamaz ve yaşayamayacaktır" dedi.

Konuşmasına devam eden Siguran, "Bu zafer yalnız Mehmetçiğin değil, nasırlı elleri ile ekmek pişiren, çorap ören, cephe gerisinde mermi taşıyan, kendi çocuğundan önce Türk askerini düşünen, Türk kadınının ve Türk milletinin destanıdır" diye konuştu.

Konuşmanın ardından Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitler adına Türk Bayrağı göndere çekilerek, tören geçidi yapıldı.

Milas'ta 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları çerçevesinde; Milas Belediyesi, fener alayı ve Zafer Konseri düzenleyecek. Bugün Güllük mahallesinde düzenlenecek fener alayı, Belediye hizmet binası önünden başlayıp, Hermias Caddesi, Gazhane Caddesi ve Adnan Menderes Bulvarı üzerinden devam edip Belediye Hizmet Binası önünde sona erecek.

31 Ağustos akşamı ise Milas merkezde yürüyüş ve konser düzenlenecek. Milas Atapark'ta başlayacak fener alayı öncesinde Muğla Büyükşehir Belediye Orkestrası kısa bir gösteri yapacak. Zafer Caddesi'nden başlayacak olan fener alayı yürüyüşü Müştakbey, Menteşe, Dörtyol ve İnönü caddeleri güzergâhından sonra Milas Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi önünde son bulacak. Zafer yürüyüşü sonunda ise Amfi Tiyatro'da Grup Pusula konser verecek.

Milas’ta Zafer Bayramı kutlamaları

Milas’ta Zafer Bayramı kutlamaları

Milas’ta Zafer Bayramı kutlamaları

Milas’ta Zafer Bayramı kutlamaları

Milas’ta Zafer Bayramı kutlamaları

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber