Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 17 Nisan 2014 - 11:53 Yorum: 0

"Milenyum" kuşağı için uzaktan halk eğitim faaliyeti verilecek

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Biçerli:

'Milenyum' kuşağı için uzaktan halk eğitim faaliyeti verilecek

ANTALYA (AA) - SİNAN ÖZMÜŞ - Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Mustafa Kemal Biçerli, 20 yıl sonra gençleri halk eğitim binalarına çekmenin kolay olmayacağını belirterek, bu nedenle halk eğitiminde uzaktan eğitim sistemini yaygınlaştırmayı hedeflediklerini bildirdi.

Biçerli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye İstatistik Kurumu tarafından her ay hane halkı iş gücü anketi yapıldığını, ankete katılan 25-64 yaş grubundakilere, "Son bir ay içerisinde herhangi bir eğitim, seminer ve panel gibi etkinlikte bulundunuz mu" sorusunun yöneltildiğini anlattı.

Bu soruya "Evet" yanıtı verenlerin 3,2 olduğunu, bunun da "Hayat boyu öğrenme" programlarına katılımlar şeklinde değerlendirildiğini dile getiren Biçerli, bu oranı artırmak için yetişkinlere yönelik eğitimleri artırmaları gerektiğini söyledi.

Biçerli, "Hayat boyu öğrenme programlarına katılım 2006 yılında 1,2 iken, bugün 3,2'ye geldik. Dolayısıyla bir ilerleme var. Zaten bu, akşamdan sabaha 7, 8'lere, 10'lara çekebileceğimiz bir konu değil" dedi.

Bu konudaki Avrupa Birliği ortalamasının 9,2 olduğunun altını çizen Biçerli, en kısa zamanda bunu yüzde 8'lere çekmeyi hedeflediklerini kaydetti.

- Yetişkinlerin kurslara bakış açısı

Biçerli, hayat boyu öğrenme programlarına katılım oranının düşüklüğünün nedenlerinden birinin programların yeterince yaygınlaştırılamaması olabileceğini ifade ederek, bunu önlemek için bakanlığın "Okullar Hayat Bulsun" gibi bazı projeler yürüttüğüne dikkati çekti.

Yetişkinlerin belli bir yaştan sonra kurslara ve kişisel gelişime çok olumlu bakmadıklarını vurgulayan Biçerli, bunun mücadele edilmesi gereken sosyolojik bir olgu olduğunu belirtti.

Geçen yıl 3 ilde başlattıkları "Öğrenme Şenlikleri"ni bu yıl 22 ilde gerçekleştirmeyi hedeflediklerini bildiren Biçerli, "Öğrenme şenlikleriyle vatandaşlarda kurs alma, faaliyetlere, seminerlere katılma olgusunu desteklemeyi amaçlıyoruz. Ümit ediyorum, yakın gelecekte Avrupa standartlarına ulaşacağız" diye konuştu.

- Halk eğitimde uzaktan eğitim

Biçerli, uzaktan eğitim metodolojisini yetişkin eğitiminde, özellikle "Hayat boyu öğrenmede" kullanmak istediklerini dile getirdi.

"Yeni bir kuşak geliyor. 'Milenyum' kuşağı" diyen Biçerli, şöyle devam etti:

"Bu kuşağın eskisi gibi çok fazla vakti yok. Bu kuşak, eski kuşaklara nazaran teknolojiye çok çok daha hakim. Daha sabırsızlar. Dolayısıyla 20 yıl sonrasının projeksiyonunu yaptığınızda bugünün çocuklarını, o günün gençlerini binalarımıza, halk eğitim merkezlerine çekebilmek o kadar kolay olmayacak. Bu görüşten hareketle uzaktan eğitim sistemini yaygınlaştırmayı hedefliyoruz. Bunun pilot çalışmalarını yapıyoruz. İlk sertifikasyonunu önümüzdeki günlerde yapacağız."

Liderlik eğitimi ile ilgili uzaktan eğitim programı açtıkların, "Hayat Boyu Öğrenme TV" ile eğitimlere vatandaşın istediği zaman ve istediği şekilde  ulaşabilmesini mümkün kılmaya çalıştıklarına işaret eden Biçerli, uzaktan eğitime masa üstü ve dizüstü bilgisayarların yanı sıra tabletlerle de erişimin gerçekleşeceğini kaydetti.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber