Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Siyaset 25 Ekim 2014 - 15:33 Yorum: 0

Millet çözüm süreci aldatmacasından kurtulmalı

MHP lideri Bahçeli, "Müebbet hapse mahkum olmuş bir caninin her türlü isteğine cevap verecek tavizlerle bugünlere gelinmiştir. Çözüm süreci aldatmacasından milletin kurtulması lazımdır" dedi.

Millet çözüm süreci aldatmacasından kurtulmalı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Siyaset ve Liderlik Okulu'nun 11. Dönem Açılış Töreni'ne katıldı. Görüntü alınmasının peşinden basına kapalı gerçekleşen törenin çıkışında Bahçeli, gazetecilerin gündeme ait sorularını yanıtladı.

Bahçeli, MHP'nin 11. çağ politika ve liderlik okulunu, üniversite mezunu, yüksek lisans çalışmalarını oluşturan gençlerin katkısıyla başlattıklarını söyledi.

Bu çalışmalarda İlim insanlarının Türkiye ve dünyanın gündemi üstünde çalışmalar sürdüreceklerini, görüşlerini sunacaklarını dile getiren Bahçeli, tartışmalı bir ortam arasında Türkiye'nin politika ve liderlik kavramlarına yardım sağlayabilecek kişilerin yetişmesi için çalışılacağını kaydetti. Bahçeli, 11. çağın hayırlara vesile olmasını diledi.

'Çözüm süreci kapsamında sekreterya kurulmasına' ait görüşlerinin sorulması üstüne Bahçeli, Türkiye'de 1 Ağustos 2009'da Gölbaşı'nda emniyet güçlerinin bir tesisinde, birtakım kişilerin bir araya gelmesiyle başlatılan demokratik açılım sürecinin, son ifadesiyle 'çözüm süreci' şekilde nitelendirildiğini söyledi.

'Ancak Türkiye'de 63 akil insan başta olmak üzere, iktidarı oluşturan 312 mebus ve Bakanlar Kurulu'nun da kıymetli üyeleri, çözümden ne anlaşılması gerektiğini bir çeşitli tanımlayamamaktadır' ifadesini kullanan Bahçeli, 'Millet oyalanmaktadır fakat PKK'nın hedeflerine ulaşması noktasında tavizler paketiyle bugünkü politik iktidar PKK'ya destekçi olmaktadır' diye konuştu.

'Sekreterya oluşturuluyor, böylelikle PKK meşrulaştırılıyor'

Sekreteryanın da bunun bir evresi olduğunu öne devam eden Bahçeli, şöyle devam etti:

'Müebbet hapse mahkum olmuş bir caninin her çeşitli isteğine yanıt verecek tavizlerle, görüşmelerle bugünlere gelinmiştir. Şimdi de sekreterya oluşturuluyor, böylelikle PKK meşrulaştırılıyor. Türkiye'nin zannediyorum bugünkü siyasi iktidarın gelecekte de eşbaşkanı olabilecek bir şahsın hazırlanmasına yardım sağlıyorlar. Bize nazaran bunlar ihanete destekçi bulunan kusur değerlendirmelerdir. Böyle bir saçmalık olmaması lazımdır. Çözüm süreci aldatmacasından da milletin kurtulması lazımdır.'

'Bu hatadan dönmelerinde fayda var'

Bahçeli, 'peşmergenin Kobani'ye geçişiyle ilgili' soruyu yanıtlarken de bunların, siyasi iktidarın tutarsız, çelişkiler bünyesinde sürdürdüğü politikaların bir sonucunda olduğunu iddia etti.

'Peşmerge hangi devletin silahlı gücü şekilde bilinir ki tezkereyle barışık bir tarzda bu geçiş sağlanmış olsun. Böyle bir hadise yok' diyen Bahçeli, şunları kaydetti:

'Bunlar Kuzey Irak'ta, Irak'ın toprak bütünlüğüne ihanet etmiş, Irak'ın yönetimiyle çelişki bünyesinde bulunan ve Türkiye'nin kafa ağrısı, Irak'ın da düşmanı bulunan bir güruhun insanlarını muhatap alarak Türkiye üstünden geçirmek aşırı iri bir tarihsel hatadır. Bu hatanın sonucunda çoğa mal olacaktır. Başta Sayın Cumhurbaşkanı olmak üzere bu hatadan dönmelerinde fayda vardır.'

'Jandarmanın İçişleri Bakanlığına bağlanmasının, terörle mücadelede zafiyet oluşturacağı eleştirilerine' ait görüşünün sorulması üzerine, 'Jandarmanın lağvedilerek var yapısının İçişleri Bakanına bağlı bir öğe durumuna dönüştürülmesi bu süreçteki ikinci bir katliamdır. Kamu düzenini koruyacak bütün unsurlar tahrip edilmektedir. Bu da onlardan bir tanesidir' dedi.

'Jandarmaya en iri gereksinim duyulduğu bir ortamda böyle bir konuyu gündeme getirmek, PKK isteklerine yeni bir Ödün şekilde sunulması düşünülmektedir' görüşünü bildiren Bahçeli, MHP'nin bunu kabul etmesinin mümkündür olmadığını belirtti.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber